Květinový fondánový dort

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Tak snadné to ještě nikdy nebylo! Jednoduché potažení dortu pomocí Rolovaného fondánu bílého Dr. Oetker. A bude z Vás dokonalá cukrářka.

asi 16 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Květinový fondánový dort

Na těsto:

200 g hladká mouka
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 g mleté mandle
200 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 g máslo změklé
4 ks vejce
4 PL mléko polotučné

Na krém:

1 balení Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
80 g cukr
400 ml mléko polotučné
200 g máslo změklé

Na ozdobení:

1 balení Rolovaný fondán bílý Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Zdobicí poleva bílá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
formička na vykrajování ve tvaru malé kytičky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, mandlemi, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 45 minut

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho 2 x podélně rozřízneme.

3

Na přípravu krému uvaříme puding podle návodu na obale, s 80 g cukru a 400 ml mléka. Horký puding zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

4

Máslo vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni a postupně přidáváme vychladlý puding (puding i máslo musejí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil).

5

Spodní díl korpusu položíme na podnos, naneseme 1/3 krému a uhladíme. Zakryjeme středním dílem, opět naneseme 1/3 krému a rozetřeme. Položíme vrchní díl korpusu a zbylým krémem potřeme povrch a strany dortu. Dort uložíme asi na hodinu do chladničky.

6

Krátce před podáváním potáhneme dort fondánem. Na povrch dortu položíme fondán, opatrně stáhneme fólii a vyhlazujeme povrch od středu směrem ven. Poté vyhlazujeme okraj shora dolů. Přebývající fondán ostrým nožem odřízneme. Malou část zbylého fondánu obarvíme žlutou barvou a vytvoříme středy kytiček.  Z bílého fondánu vykrojíme malé kytičky a do každé vložíme žlutý střed. Hotové kytičky připevníme pomocí polevy.

Nutriční hodnoty na recept Květinový fondánový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1997 kJ
477 kcal
264 kJ
63 kcal
Tuky 27.64 g 3.64 g
Sacharidy 53.52 g 7.05 g
Bílkoviny 4.58 g 0.60 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám