COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Květinový fondánový dort

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Tak snadné to ještě nikdy nebylo! Jednoduché potažení dortu pomocí Rolovaného fondánu bílého Dr. Oetker. A bude z Vás dokonalá cukrářka.

asi 16 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Květinový fondánový dort

Na těsto:

200 g hladká mouka
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 g mleté mandle
200 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 g máslo změklé
4 ks vejce
4 PL mléko polotučné

Na krém:

1 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
80 g cukr
400 ml mléko polotučné
200 g máslo změklé

Na ozdobení:

1 balení Rolovaný fondán bílý Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Zdobicí poleva bílá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
formička na vykrajování ve tvaru malé kytičky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, mandlemi, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 45 minut

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho 2 x podélně rozřízneme.

3

Na přípravu krému uvaříme puding podle návodu na obale, s 80 g cukru a 400 ml mléka. Horký puding zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

4

Máslo vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni a postupně přidáváme vychladlý puding (puding i máslo musejí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil).

5

Spodní díl korpusu položíme na podnos, naneseme 1/3 krému a uhladíme. Zakryjeme středním dílem, opět naneseme 1/3 krému a rozetřeme. Položíme vrchní díl korpusu a zbylým krémem potřeme povrch a strany dortu. Dort uložíme asi na hodinu do chladničky.

6

Krátce před podáváním potáhneme dort fondánem. Na povrch dortu položíme fondán, opatrně stáhneme fólii a vyhlazujeme povrch od středu směrem ven. Poté vyhlazujeme okraj shora dolů. Přebývající fondán ostrým nožem odřízneme. Malou část zbylého fondánu obarvíme žlutou barvou a vytvoříme středy kytiček.  Z bílého fondánu vykrojíme malé kytičky a do každé vložíme žlutý střed. Hotové kytičky připevníme pomocí polevy.

Nutriční hodnoty na recept Květinový fondánový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1997 kJ
477 kcal
264 kJ
63 kcal
Tuky 27.64 g 3.64 g
Sacharidy 53.55 g 7.06 g
Bílkoviny 4.58 g 0.60 g