COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kynutá bábovka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

S povidly, rozinkami, skořicí a medem.

12 porcí

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Kynutá bábovka

Na těsto:

450 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
50 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 ks vejce
30 g máslo rozpuštěné
250 ml mléko polotučné vlažné

Na náplň:

200 g švestková povidla
50 g rozinky namočené v rumu
špetka skořice

Na potření:

trochu med

preparation

příprava

1

Do mísy prosejeme mouku a přidáme droždí, sůl, moučkový cukr, vanilínový cukr, kůru, vejce, rozpuštěné máslo a vlažné mléko. Vše důkladně promícháme a propracujeme v hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěny nádoby (je-li těsto příliš tuhé, přidáme trošku vlažného mléka). Posypeme moukou a přikryté necháme na teplém místě vykynout podle potřeby 60-90 minut.

2

Na přípravu náplně povidla, rozinky s rumem a skořici promícháme tak, aby šla náplň roztírat (jsou-li povidla příliš hustá, přidáme 1-2 PL vody).

3

Těsto po vykynutí ještě jednou promícháme a přendáme na pomoučený vál. Vyválíme z něj 1,5 cm silný obdélníkový plát (cca 30 x 40 cm).

4

Náplň natřeme na těsto tak, aby nám po obvodu zbyl malý okraj těsta. Obdélník srolujeme a spojíme tak, aby vznikl věnec. Věnec vložíme do předem vymazané a vysypané bábovkové formy.

5

Ponecháme ještě 1/2 hodiny na teplém místě. Poté vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 40 minut

6

Po upečení vyklopíme bábovku z formy a ještě teplou ji potřeme medem.

Nutriční hodnoty na recept Kynutá bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1026 kJ
245 kcal
1093 kJ
261 kcal
Tuky 3.64 g 3.88 g
Sacharidy 47.14 g 50.15 g
Bílkoviny 6.24 g 6.64 g