COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Labutě

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Romantické labutě z Věnečků Dr. Oetker.

15 kusů

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Labutě

Na těsto:

1 balení Věnečky Dr. Oetker
125 g máslo nebo margarín
250 ml voda
3 ks vejce

Na krém:

650 ml mléko polotučné
150 g máslo změklé
60 g moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
plechy na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta připravíme směs s máslem nebo margarínem, vodou a vejci podle návodu na obale. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme 15 nedotažených esíček (krčků). Ze zbylého těsta vytvoříme 15 oválků (protažené větrníky). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Prvních 15 minut troubu neotvíráme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 25 minut

2

Krčky i oválky necháme vychladnout.

3

Oválky podélně rozřízneme a horní díl překrojíme na polovinu jako křídla.

4

Krém připravíme podle návodu na obale a naplníme do cukrářského sáčku. Do spodní části oválku naneseme krém. Do krému zapíchneme krček a křídla. Uložíme do chladničky zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Labutě

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 963 kJ
230 kcal
846 kJ
202 kcal
Tuky 19.50 g 17.10 g
Sacharidy 9.02 g 7.91 g
Bílkoviny 3.81 g 3.35 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek