Flag

Labutě

15 kusů
Středně obtížné
50
Romantické labutě z Věnečků Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Polevu tmavou Dr. Oetker rozpustíme podle návodu na obale, ustřihneme malý růžek a můžeme vytvořit oči a dozdobíme labutím křídla.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníVěnečky Dr. Oetker
125 gmáslo nebo margarín
250 mlvoda
3 ksvejce slepičí
Na krém
650 mlmléko polotučné
150 gmáslo změklé
60 gmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
plechy na pečení
Picture - Věnečky Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta připravíme směs s máslem nebo margarínem, vodou a vejci podle návodu na obale. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme 15 nedotažených esíček (krčků). Ze zbylého těsta vytvoříme 15 oválků (protažené větrníky). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Prvních 15 minut troubu neotvíráme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Krčky i oválky necháme vychladnout.

3

Oválky podélně rozřízneme a horní díl překrojíme na polovinu jako křídla.

4

Krém připravíme podle návodu na obale a naplníme do cukrářského sáčku. Do spodní části oválku naneseme krém. Do krému zapíchneme krček a křídla. Uložíme do chladničky zatuhnout.

Náš tip

  • Polevu tmavou Dr. Oetker rozpustíme podle návodu na obale, ustřihneme malý růžek a můžeme vytvořit oči a dozdobíme labutím křídla.