COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Labutě

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Romantické labutě z Věnečků Dr. Oetker.

15 kusů

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Labutě

Na těsto:

1 balení Věnečky Dr. Oetker
125 g máslo nebo margarín
250 ml voda
3 ks vejce

Na krém:

650 ml mléko polotučné
150 g máslo změklé
60 g moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
plechy na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta připravíme směs s máslem nebo margarínem, vodou a vejci podle návodu na obale. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme 15 nedotažených esíček (krčků). Ze zbylého těsta vytvoříme 15 oválků (protažené větrníky). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Prvních 15 minut troubu neotvíráme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 25 minut

2

Krčky i oválky necháme vychladnout.

3

Oválky podélně rozřízneme a horní díl překrojíme na polovinu jako křídla.

4

Krém připravíme podle návodu na obale a naplníme do cukrářského sáčku. Do spodní části oválku naneseme krém. Do krému zapíchneme krček a křídla. Uložíme do chladničky zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Labutě

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 963 kJ
230 kcal
846 kJ
202 kcal
Tuky 19.50 g 17.10 g
Sacharidy 9.02 g 7.91 g
Bílkoviny 3.81 g 3.35 g