
Lemon tart
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rovnoměrně naneseme na dno a na okraje vymazané a moukou vysypané formy. Na několika místech těsto propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.
Doba pečení: asi 15 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 180 °C
Teplota trouby s větrákem: 160 °C
Korpus necháme mírně zchladnout.
Na přípravu náplně v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou, vejci, kůrou a barvou elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Náplň naneseme na korpus. Vložíme do trouby a dopečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.
Doba pečení: asi 30 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 180 °C
Teplota trouby s větrákem: 160 °C
Na horký koláč naneseme zakysanou smetanu, uhladíme a necháme vychladnout.
Na ozdobení nakrájíme citrón na tenké plátky a naneseme na koláč. Dozdobíme lístky máty nebo meduňky a uložíme do chladničky.
Související recepty

Sněhulák

Dort 4 schody do nebe

Žitný kváskový chlebík na jarní notu

Rybízové košíčky

Lahodné čokoládové kostky

Letní meruňkové vlnky
