COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Lískooříškové tolary  

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

pro každou příležitost

O nás 40 kusů

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Lískooříškové tolary  

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
formička na vykrajování (kolečko Ø 4 cm)

Na těsto:

200 g hladká mouka
75 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
50 g mandle (mleté)
100 g cukr
1 ks vejce
175 g máslo (změklé)

Na náplň:

100 g lískooříškový krém

Na ozdobení:

1 balíček Poleva mléčná Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se škrobem, mandlemi a cukrem. Přidáme vejce a máslo a ručně vypracujeme dohladka.

2

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta pomocí válečku plát o tloušťce asi 5 mm. Z plátu vykrájíme kolečka, která přeneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: 12 Minuty

3

Upečená kolečka necháme vychladnout.

4

Lískooříškovým krémem potřeme polovinu koleček a zbylými kolečky zakryjeme. Uložíme asi na půl hodiny do chladničky zatuhnout.

5

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a polovinu každého kolečka namáčíme a necháme ztuhnout.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek