COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Májový linecký koláč

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Snadná a rychlá příprava

asi 30 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Májový linecký koláč

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

200 g hladká mouka
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
160 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka skořice
160 g mandle strouhaných neloupaných
2 ks žloutek
1 ks vejce
160 g máslo nebo margarínu změklého

Na náplň:

300 g džem jahodový (můžeme použít libovolný džem)
trochu mandle - plátky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme mouku, prášek do pečiva, moučkový a vanilínový cukr, skořici a mandle. Přidáme žloutky, vejce, máslo nebo margarín a ručně vypracujeme na hladké těsto.

2

Dvě třetiny těsta na pomoučené pracovní desce vyválíme na plát (30 x 40 cm) a pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech na pečení. Plát potřeme džemem. Ze zbytku těsta utvoříme válečky a poskládáme na džem do tvaru mřížky. Před pečením mřížky potřeme vyšlehaným vajíčkem a okraje koláče posypeme plátkami mandlí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 30 minut

3

Koláč necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.

Nutriční hodnoty na recept Májový linecký koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 615 kJ
147 kcal
1704 kJ
407 kcal
Tuky 7.64 g 21.23 g
Sacharidy 17.76 g 49.32 g
Bílkoviny 2.07 g 5.74 g