COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Maková srdíčka

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Dokonalé souznění makové mouky s citrónovou kůrou Finnesse Dr. Oetker najdete v tomto netradičním vánoční cukroví.

O nás 40 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Maková srdíčka

Na těsto:

150 g maková mouka
80 g špaldová mouka hladká
110 g čiroková mouka
100 g kokosový cukr
2 balíčky Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 ks Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
200 g máslo změklé
2 KL med tekutý
2 ks žloutek

Na slepení:

150 g džem rybízový

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 5 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme všechny mouky, kokosový cukr, kůru a dřeň z lusku. Přidáme máslo, med a žloutky a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát a tloušťce 0,5 cm a pomocí formičky vykrajujeme srdíčka, naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a postupně pečeme

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 8 Minuty

2

Srdíčka necháme vychladnout.

3

Poté vždy dvě srdíčka slepujeme džemem k sobě.

Nutriční hodnoty na recept Maková srdíčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 289kJ
69kcal
134kJ
32kcal
Tuky 4.66g 2.13g
Sacharidy 5.39g 2.46g
Bílkoviny 1.53g 0.70g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek