COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Maková srdíčka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalé souznění makové mouky s citrónovou kůrou Finnesse Dr. Oetker najdete v tomto netradičním vánoční cukroví.

asi 40 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Maková srdíčka

Na těsto:

150 g maková mouka
80 g špaldová mouka hladká
110 g čiroková mouka
100 g kokosový cukr
2 balíčky Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 ks Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
200 g máslo změklé
2 KL med tekutý
2 ks žloutek

Na slepení:

150 g džem rybízový

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 5 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme všechny mouky, kokosový cukr, kůru a dřeň z lusku. Přidáme máslo, med a žloutky a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát a tloušťce 0,5 cm a pomocí formičky vykrajujeme srdíčka, naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a postupně pečeme

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 8 minut

2

Srdíčka necháme vychladnout.

3

Poté vždy dvě srdíčka slepujeme džemem k sobě.

Nutriční hodnoty na recept Maková srdíčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 289 kJ
69 kcal
134 kJ
32 kcal
Tuky 4.66 g 2.13 g
Sacharidy 5.39 g 2.46 g
Bílkoviny 1.53 g 0.70 g