Flag

Maková srdíčka

asi 40 kusů
Jednoduché
50
Dokonalé souznění makové mouky s citrónovou kůrou Finnesse Dr. Oetker najdete v tomto netradičním vánoční cukroví.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
150 gmaková mouka
80 gšpaldová mouka hladká
110 gčiroková mouka
100 gkokosový cukr
2 balíčkyFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 ksVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
200 gmáslo změklé
2 KLmed tekutý
2 ksžloutek
Na slepení
150 gdžem rybízový
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 5 cm)
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme všechny mouky, kokosový cukr, kůru a dřeň z lusku. Přidáme máslo, med a žloutky a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát a tloušťce 0,5 cm a pomocí formičky vykrajujeme srdíčka, naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a postupně pečeme

Doba pečení: asi 8 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Srdíčka necháme vychladnout.

3

Poté vždy dvě srdíčka slepujeme džemem k sobě.