Flag

Makovo-ořechové mini bábovky s vanilkovým krémem

asi 10 kusů
Středně obtížné
75
Nejlepší domácí mini bábovky s vanilkovým krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Povrch bábovek můžeme ozdobit jakýmkoliv čerstvým ovocem.
Náš tip
Zlatý klas se může nahradit Pudingem Originál příchuť vanilka.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
125 g100% Mák mletý Dr. Oetker
75 gořechy vlašské mleté
75 gcukr třtinový
0,5 KLJedlá soda Dr. Oetker
špetkasůl
110 gtvaroh polotučný
50 gmáslo rozpuštěné
2 ksžloutek
3 PLgriotka nebo rum
2 ksbílek
Na krém
250 mlmléko polotučné
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
2 zarovnané PLmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 ksžloutek
100 gmáslo změklé
3 PLgriotka rum
Ještě potřebujeme
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
forma silikonová na mini bábovky
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mák s ořechy, cukrem, sodou a solí.  V jiné míse vyšleháme tvaroh s máslem, žloutky a griotkou nebo rumem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně přimícháme sypkou směs a vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto naneseme do vymazaných a moukou vysypaných formiček na bábovky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Bábovky necháme vychladnout a opatrně je vyjmeme z formiček.

3

Na přípravu krému uvaříme puding z mléka, Zlatého klasu a cukru podle návodu na obale jen navíc přidáme vanilkový cukr a žloutek. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme máslo dohladka a postupně zašleháváme vychladlý Zlatý klas. Nakonec vmícháme griotku nebo rum. Krémem naplníme cukrářský sáček. Bábovky jednou podélně rozřízneme a naplníme krémem. Pokud nám zbyde krém, naneseme ho do otvorů ve středu bábovky.

Náš tip

  • Povrch bábovek můžeme ozdobit jakýmkoliv čerstvým ovocem.
  • Zlatý klas se může nahradit Pudingem Originál příchuť vanilka.