COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Makový závin se švestkami

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

z babičina receptáře

1 závin

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Makový závin se švestkami

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

350 g mouka polohrubá
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
2 zarovnaná PL cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g máslo (rozpuštěné, zchladlé)
125 ml mléko polotučné (vlažné)
1 ks žloutek

Na náplň:

200 g švestky (mražené nebo kompotované)
70 g cukr
2 zarovnaná PL strouhanka
200 g maková náplň

Na potření:

vejce

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, mléko a žloutek a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut na teplém místě kynout.

2

Na přípravu náplně smícháme švestky s cukrem.

3

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm. Plát posypeme strouhankou, naneseme švestky a potřeme makovou náplní. Kratší kraje plátu přehneme dovnitř asi o 2 cm, aby nám nevylezla náplň a plát zarolujeme od delšího kraje. Závin přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 10 minut kynout. Povrch závinu potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 35 Minuty

4

Závin necháme zchladnout a před podáváním můžeme pocukrovat.

Nutriční hodnoty na recept Makový závin se švestkami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 15160kJ
3621kcal
1281kJ
306kcal
Tuky 119.73g 10.13g
Sacharidy 587.14g 49.67g
Bílkoviny 64.97g 5.50g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek