COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Medové řezy

ke kávě

O nás 24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Medové řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

250 g med tekutého
125 g máslo nebo margarínu rozpuštěného
2 ks vejce
3 KL citrónová kůra z jednoho chemicky neošetřeho citrónu
375 g hladká mouka
1 balíček Kypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
100 g ořechy lískové mletých
100 g rozinky
2 PL mléko polotučné

Na ozdobení:

5 PL džem meruňkový
2 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker
trochu ořechy vlašské nebo mandlí

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme med s máslem, vejci, kořením a kůrou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem a šleháme krátce na středním stupni. Opatrně vařečkou vmícháme oříšky a rozinky. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Potřeme mlékem a posypeme plátky mandlí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

2

Horký moučník potřeme džemem a necháme vychladnout.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a moučník polijeme. Dozdobíme ořechy a mandlemi a necháme polevu ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Medové řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1001kJ
239kcal
1666kJ
398kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek