Flag

Mini dortíky Pavlova

asi 12 porcí
Jednoduché
115
Příprava sněhového těsta nebyla nikdy jednodušší! Prvotřídní 100% sušené pasterizované vaječné bílky Dr. Oetker z chovů slepic ve volném výběhu.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na těsto
1 balíček100% vaječné bílky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukr
Na ozdobení
1 balíčekMalinová náplň Dr. Oetker
400 - 500 mlsmetana ke šlehání 33%
500 govoce (maliny, borůvky, ostružiny, jahody)
lístky máty
Picture - 100% vaječné bílky Dr. Oetker
Picture - Malinová náplň Dr. Oetker
1

V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Cukrářský sáček naplníme a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme hnízda. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: asi 90 - 120 minut

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

2

Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Na ozdobení vyšleháme náplň se smetanou šlehačem podle návodu na obale. Cukrářský sáček naplním smetanovou náplní a naplníme hnízda.

4

Povrch ozdobíme očištěným ovocem a lístky máty.