COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Moučníková bonboniéra

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Sladké překvapení s Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka.

asi 12 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Moučníková bonboniéra

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
elektrický ruční šlehač
formičky na vykrajování
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
formička na vykrajování

Na těsto:

250 g máslo změkklé
170 g moučkový cukr
5 ks žloutek
1 PL rum
120 g hladká mouka
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 balení Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
100 g mandle nastrouhané
5 ks bílek

Na ozdobení:

1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker
1 balení Marcipán Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, žloutky a rumem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, pudingovým práškem a mandlemi. Nakonec zlehka ručně vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.

2

Z těsta rozetřeme slabou vrstvu (zbytek si ponecháme) na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme (1 plát pečeme 5 minut )

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 5 minut

3

Na upečený plát přidáme slabou vrstvu těsta a opět pečeme. Tento krok opakujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme všechno těsto.

4

Korpus necháme na plechu vychladnout, nejlépe přes noc. Poté ho nakrájíme na kostky.

5

Polevu připravíme podle návodu na obale a nalijeme do misky. Kostky namáčíme v polevě (nebo je natřeme polevou štětečkem) a necháme je ztuhnout.

6

Marcipán obarvíme gelovou barvou. Pomocí válečku rozválíme marcipán na moučkovým cukrem posypané pracovní ploše a formičkou vykrajujeme srdíčka, kterými zdobíme povrch kostek.

Nutriční hodnoty na recept Moučníková bonboniéra

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1687 kJ
403 kcal
2060 kJ
492 kcal
Tuky 27.89 g 34.01 g
Sacharidy 34.67 g 42.28 g
Bílkoviny 2.95 g 3.60 g