COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Moučníková bonboniéra

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Sladké překvapení

O nás 12 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Moučníková bonboniéra

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
elektrický ruční šlehač
formičky na vykrajování

Na těsto:

250 g máslo změkklé
170 g moučkový cukr
5 ks žloutek
1 PL rum
120 g hladká mouka
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
100 g mandle nastrouhané
5 ks bílek

Na ozdobení:

1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker
1 balení Marcipán Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, žloutky a rumem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, pudingovým práškem a mandlemi. Nakonec zlehka ručně vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.

2

Z těsta rozetřeme slabou vrstvu (zbytek si ponecháme) na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme (1 plát pečeme 5 minut )

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

Doba pečení: O nás 5 Minuty

3

Na upečený plát přidáme slabou vrstvu těsta a opět pečeme. Tento krok opakujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme všechno těsto.

4

Korpus necháme na plechu vychladnout, nejlépe přes noc. Poté ho nakrájíme na kostky.

5

Polevu připravíme podle návodu na obale a nalijeme do misky. Kostky namáčíme v polevě (nebo je natřeme polevou štětečkem) a necháme je ztuhnout.

6

Marcipán obarvíme gelovou barvou. Pomocí válečku rozválíme marcipán na moučkovým cukrem posypané pracovní ploše a formičkou vykrajujeme srdíčka, kterými zdobíme povrch kostek.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek