Flag

Moučníková bonboniéra

asi 12 kusů
Jednoduché
20
Sladké překvapení s Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Ještě potřebujeme
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
formička na vykrajování
Na těsto
250 gmáslo změkklé
170 gmoučkový cukr
5 ksžloutek
1 PLrum
120 ghladká mouka
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
100 gmandle nastrouhané
5 ksbílek
Na ozdobení
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, žloutky a rumem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, pudingovým práškem a mandlemi. Nakonec zlehka ručně vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.

2

Z těsta rozetřeme slabou vrstvu (zbytek si ponecháme) na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme (1 plát pečeme 5 minut )

Doba pečení: asi 5 minut

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

3

Na upečený plát přidáme slabou vrstvu těsta a opět pečeme. Tento krok opakujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme všechno těsto.

4

Korpus necháme na plechu vychladnout, nejlépe přes noc. Poté ho nakrájíme na kostky.

5

Polevu připravíme podle návodu na obale a nalijeme do misky. Kostky namáčíme v polevě (nebo je natřeme polevou štětečkem) a necháme je ztuhnout.

6

Marcipán obarvíme gelovou barvou. Pomocí válečku rozválíme marcipán na moučkovým cukrem posypané pracovní ploše a formičkou vykrajujeme srdíčka, kterými zdobíme povrch kostek.