Flag

Mrkvový koláč

asi 24 porcí
Jednoduché
100
Sladké a nevinné ve spojení s Třtinovým cukrem s rumovou příchutí a krémem se Zlatého klasu a masarpone
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
6 ksvejce slepičí
300 gcukr třtinový
2 balíčkyTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
300 mlolej
400 gmouka celozrnná
170 gmleté mandle
2 balíčkyKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
700 gmrkve najemno nastrouhané
100 grozinky namočené v rumu
Na sirup
100 mldžus pomerančový
80 gcukr
šťáva z 1 limetky
Na krém
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
50 gcukr
500 mlmléko polotučné
250 gmascarpone
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Na ozdobení
1 baleníZdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s třtinovými cukry elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme olej, mouku smíchanou s mandlemi a kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a rozinky. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Na přípravu sirupu v kastrůlku povaříme džus s cukrem a šťávou z limetky. Koláč špejlí na několika místech propícháme a ještě horkým sirupem prolijeme. Koláč necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Krém necháme vychladnout, přidáme mascarpone a kůru a ještě krátce vyšleháme. Krém naneseme na vychladlý koláč a dozdobíme.