na recept Mrkvový koláč
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm) | |
elektrický ruční šlehač |
6 ks | vejce |
300 g | cukr třtinový |
2 balíčky | Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker |
300 ml | olej |
400 g | mouka celozrnná |
170 g | mleté mandle |
2 balíčky | Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker |
700 g | mrkve najemno nastrouhané |
100 g | rozinky namočené v rumu |
100 ml | džus pomerančový |
80 g | cukr |
šťáva z 1 limetky |
1 balíček | Zlatý klas Dr. Oetker |
50 g | cukr |
500 ml | mléko polotučné |
250 g | mascarpone |
1 balíček | Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker |
1 balení | Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker |
Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s třtinovými cukry elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme olej, mouku smíchanou s mandlemi a kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a rozinky. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Doba pečení: O nás 60 Minuty
Na přípravu sirupu v kastrůlku povaříme džus s cukrem a šťávou z limetky. Koláč špejlí na několika místech propícháme a ještě horkým sirupem prolijeme. Koláč necháme vychladnout.
Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Krém necháme vychladnout, přidáme mascarpone a kůru a ještě krátce vyšleháme. Krém naneseme na vychladlý koláč a dozdobíme.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1499kJ 358kcal |
176kJ 42kcal |
Tuky | 16.78g | 1.98g |
Sacharidy | 41.98g | 4.96g |
Bílkoviny | 5.60g | 0.66g |