Flag

Nadýchaná roláda

6 porcí
Středně obtížné
40
Lehoučká nadýchaná roláda se Solamylem bez lepku Dr. Oetker a Finesse Citrónovou kůrou Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Povrch rolády můžeme posypat moučkovým cukrem nebo polít Polevou světlou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
5 ksbílek
5 ksžloutek
100 gcukr
2 zarovnaných PLSolamyl bez lepku Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Na náplň
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
150 gzakysaná smetana
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení (30 x 40 cm)
olej na potření
Picture - Solamyl bez lepku Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň z bílků tuhý sníh. Přidáme žloutky, cukr a Solamyl smíchaný s kůrou. Nešleháme, jen opatrně promícháme. Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení potřený olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

2

Horký plát překlopíme na utěrku a stáhneme papír na pečení. Plát srolujeme a necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na střední stupeň smetanu do polotuha. Přidáme vanilkový cukr, Smeta-fix a zakysanou smetanu a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha.

4

Vychladlý plát rozrolujeme, potřeme náplní a opět srolujeme. Uložíme ztuhnout do chladničky.

Náš tip

  • Povrch rolády můžeme posypat moučkovým cukrem nebo polít Polevou světlou Dr. Oetker.