COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Obláčkový dort s ovocem

(0)
5 2 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Citrónové potěšení

O nás 16 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Obláčkový dort s ovocem

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

80 g hladká mouka
2 zarovnaných KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
60 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
60 g máslo - změklé
2 ks vejce

Na ovocnou náplň:

400 g směs lesní ovoce
1 balíček Želatina v plátcích Dr. Oetker ( použijeme pouze 4 plátky)
3 PL voda
trochu citrónová šťáva (asi z 1/2 citrónu)
50 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker

Na smetanovou náplň:

1 balíček Želatina v plátcích Dr. Oetker (použijeme 8 plátků)
6 PL voda
150 g jogurt bílý polotučný
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
trochu citrónová šťáva (z 1/2 citrónu)
150 ml citrónový likér (např.Limoncello)
500 ml smetana ke šlehání 33%

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: O nás 180 °C

Horkovzdušná trouba: O nás 160 °C

Doba pečení: O nás 18 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho uvolníme z formy a položíme na podnos. Okolo korpusu upevníme očištěný okraj formy tak, že necháme formu otevřenou. Vznikne nám tak volný okraj široký asi 1 cm.

3

Na přípravu ovocné náplně necháme ovoce rozmrazit, poté ho pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Želatinu necháme nabobtnat s vodou podle návodu na obale. Do ovoce vmícháme citrónovou šťávu, cukr a vanilínový cukr. Želatinu vymačkáme, rozpustíme podle návodu na obale a ihned vmícháme do ovoce.

4

Na přípravu smetanové náplně necháme želatinu nabobtnat s vodou podle návodu na obale. V míse smícháme jogurt s cukrem, vanilínovým cukrem, kůrou, citrónovou šťávou a likérem. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinu vymačkáme a rozpustíme podle návodu na obale a vmícháme do ní 5 PL směsi. Poté želatinu ihned důkladně vmícháme do zbytku směsi. Zlehka vmícháme šlehačku, naneseme na korpus a uhladíme.

5

Do smetanové náplně ihned nalijeme ovocnou náplň a pomocí vidličky vytvoříme mramorování. Dort uložíme asi na 5 hodin do chladničky, nejlépe však přes noc.

Nutriční hodnoty na recept Obláčkový dort s ovocem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1084kJ
259kcal
913kJ
218kcal
Tuky 14.34g 12.05g
Sacharidy 27.80g 23.36g
Bílkoviny 2.86g 2.40g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek