Flag

Ořechové trojhránky

asi 48 kusů
Jednoduché
65
Skvělé pohoštění pro každou návštěvu s Vanilkovým cukrem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Některé trojhránky můžeme polevou jen postříkat.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
230 ghladká mouka
1 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 ksvejce slepičí
1 PLvoda
100 gmáslo změklé
Na ořechovou vrstvu
150 gmáslo
150 gcukr
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
3 PLvoda
100 gořechy lískové mleté
200 gořechy lískové nasekané
Na potření
3 PLdžem meruňkový
Na ozdobení
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
pánev teflonová
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, vodu a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

2

Na ořechovou vrstvu rozpustíme na pánvi máslo. Přidáme cukr, vanilkový cukr, vodu a ořechy. Za stálého míchání krátce opražíme. Odstavíme a necháme asi 10 minut zchladnout.

3

Pomocí válečku těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme na plát 30 × 40 cm a naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

4

Povrch těsta potřeme džemem. Poté stejnoměrně naneseme ořechovou vrstvu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

5

Korpus necháme vychladnout. Poté ostrým nožem nakrájíme na trojúhelníky.

6

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a namáčíme do ní rohy na dlouhé straně. Trojhránky necháme ztuhnout.

Náš tip

  • Některé trojhránky můžeme polevou jen postříkat.