Flag

Ořechový dort

asi 12 porcí
Jednoduché
55
Dort lehký jako sníh s krémem ze Zlatého klasu, pokrytý Šlehačkou Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Na dortu můžeme vytvořit karamelovou pokrývku, když jej posypeme Třtinovým cukrem karamelovým Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 kusůbílek
4 kusůžloutek
90 gcukr
60 gmouka polohrubá
0,5 baleníKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker prosáté
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
300 mlmléko polotučné
30 gcukr
1 ksžloutek
50 gořechy lískové pražené mleté
150 gmáslo změklé
Na ozdobení
1 balíčekŠlehačka v prášku Dr. Oetker
150 mlmléko polotučné
20 gořechy lískové pražené celé
50 goříšky v čokoládě
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 24 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Šlehačka v prášku  Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň do pěny. Do žloutkové směsi střídavě metličkou vmícháváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a sníh a vymícháme dohladka.Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně dáme vařit 200 ml mléka. Mezitím smícháme 100 ml mléka, žloutek a cukr se Zlatým klasem. Do vroucího mléka vlijeme  řipravenou směs, kterou za stálého míchání vaříme asi 1 minutu. Odstavíme, přidáme ořechy a za občasného míchání necháme vychladnout. Poté do Zlatého klasu zašleháme máslo.

4

Korpus jednou podélně rozřízneme. Spodní část potřeme polovinou náplně a zakryjeme vrchním dílem. Zbytkem náplně potřeme povrch dortu.

5

Na ozdobení vyšleháme šlehačku s mlékem podle návodu na obale. Šlehačkou potřeme strany a povrch dortu. Dozdobíme lískovými ořechy a oříšky v čokoládě.

Náš tip

  • Na dortu můžeme vytvořit karamelovou pokrývku, když jej posypeme Třtinovým cukrem karamelovým Dr. Oetker.