COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ostružinové pohlazení

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Luxusní

asi 16 porcí

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Ostružinové pohlazení

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

250 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
50 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 ks vejce
75 ml mléko polotučné (vlažné)
75 g máslo nebo margarín (změklé)

Na náplň:

400 g ostružiny
3 ks žloutek
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 g zakysaná smetana
2 zarovnaná PL Gustin bez lepku Dr. Oetker

Na bílkovou hmotu:

3 ks bílek
100 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s droždím. Přidáme cukr, vanilínový cukr, vejce, mléko a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 45 minut.

2

Těsto na lehce pomoučené pracovní ploše ještě jednou krátce prohněteme, vyválíme a vložíme na dno vymazané formy. Na těsto naskládáme 350 g ostružin. Zbývajících 50 g odložíme na ozdobu.

3

Na přípravu náplně šleháme žloutky, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni asi 1 minuty do pěny. Vmícháme zakysanou smetanu a škrob. Náplň rovnoměrně naneseme na ostružiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 45 minut

4

Na přípravu bílkové hmoty ušleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha tak, aby při zkoušce nožem zůstal řez viditelný. Postupně na nejvyšším stupni vmícháme cukr. Koláč vyjmeme z trouby a bílkovou hmotu rovnoměrně rozetřeme na povrch. Pomocí lžičky vytvoříme malé špičky. Vložíme do trouby a dopečeme při teplotě uvedené v bodě 3. Doba pečení asi 15 minut

5

Koláč necháme mírně vychladnout na kuchyňské mřížce a odstraníme okraj formy. Dno formy odstraníme až po vychladnutí.

6

Povrch koláče ozdobíme ostružinami.

Nutriční hodnoty na recept Ostružinové pohlazení

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 879 kJ
210 kcal
976 kJ
233 kcal
Tuky 7.26 g 8.07 g
Sacharidy 33.63 g 37.37 g
Bílkoviny 3.51 g 3.90 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek