COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ovocný dort s jahodami

(0)
4 43 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Snadná příprava výborného svěžího slavnostního dortu

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Ovocný dort s jahodami

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

3 ks vejce
120 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 g mouka polohrubá

Na krém:

1 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
300 ml mléko polotučné
40 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
70 g máslo změklého

Na ozdobení:

300 g jahody
1 balíček Cukrárenské želé červené Dr. Oetker
500 ml voda
2 - 3 PL cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme mouku a vypracujeme hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 15 - 20 minut

2

Upečený korpus položíme na kuchyňskou mřížku a necháme mírně zchladnout. Oddělíme okraj formy a necháme vychladnout. Vychladlý korpus položíme na podnos a přiložíme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu krému uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme máslo a vanilínový cukr elektrický ručním šlehačem. Krém naneseme stejnoměrně až k okrajům na vychladlý korpus. Ozdobíme jahodami a vložíme do ledničky ztuhnout asi na 2 hodiny.

4

Cukrárenské želé připravíme podle návodu na obale. Necháme mírně zchladnout a nalijeme na dort. Při pokojové teplotě necháme ztuhnout. Po ztuhnutí opatrně oddělíme pomocí nože okraj formy od dortu.

Nutriční hodnoty na recept Ovocný dort s jahodami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 892 kJ
213 kcal
599 kJ
143 kcal
Tuky 7.17 g 4.81 g
Sacharidy 33.00 g 22.15 g
Bílkoviny 4.32 g 2.90 g