COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pařížská srdíčka

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Křehká Pařížská srdíčka pro milovníky marcipánu.

O nás 20 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pařížská srdíčka

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
ponorný mixér
cukrářský sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky (Ø asi 1,5 cm)

Na těsto:

100 g Marcipán Dr. Oetker
50 g moučkový cukr
3 PL citrónová šťáva (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
3 PL citrónová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
1 ks vejce
100 g máslo změklého nebo margarínu
100 g hladká mouka
80 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

3 PL džem višňový nebo malinového
1 zarovnaná PL rum

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse rozmixujeme marcipán, cukr, kůru, šťávu, vejce a máslo nebo margarín ponorným mixérem dohladka. Přidáme mouku smíchanou se škrobem a kypřicím práškem a dobře ručně vařečkou vymícháme dohladka.

2

Těsto naplníme do cukrářského sáčku se zdobící trubičkou. Na plech vyložený papírem na pečení tvoříme srdíčka (naneseme 2 slzičky těsta, které se ve spodní části dotýkají tak, aby vytvořili srdce). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 10 Minuty

3

Upečená srdíčka necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně vymícháme džem s rumem dohladka. Vždy dvě srdíčka slepujeme džemem. Povrch můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Pařížská srdíčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 402kJ
96kcal
1344kJ
321kcal
Tuky 5.59g 18.62g
Sacharidy 10.07g 33.55g
Bílkoviny 1.01g 3.36g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek