COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pařížská srdíčka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Křehká Pařížská srdíčka pro milovníky marcipánu.

asi 20 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pařížská srdíčka

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
ponorný mixér
cukrářský sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky (Ø asi 1,5 cm)

Na těsto:

100 g Marcipán Dr. Oetker
50 g moučkový cukr
3 PL citrónová šťáva (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
3 PL citrónová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
1 ks vejce
100 g máslo změklého nebo margarínu
100 g hladká mouka
80 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

3 PL džem višňový nebo malinového
1 zarovnaná PL rum

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse rozmixujeme marcipán, cukr, kůru, šťávu, vejce a máslo nebo margarín ponorným mixérem dohladka. Přidáme mouku smíchanou se škrobem a kypřicím práškem a dobře ručně vařečkou vymícháme dohladka.

2

Těsto naplníme do cukrářského sáčku se zdobící trubičkou. Na plech vyložený papírem na pečení tvoříme srdíčka (naneseme 2 slzičky těsta, které se ve spodní části dotýkají tak, aby vytvořili srdce). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 10 minut

3

Upečená srdíčka necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně vymícháme džem s rumem dohladka. Vždy dvě srdíčka slepujeme džemem. Povrch můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Pařížská srdíčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 402 kJ
96 kcal
1344 kJ
321 kcal
Tuky 5.59 g 18.62 g
Sacharidy 10.07 g 33.55 g
Bílkoviny 1.01 g 3.36 g