Flag

Pařížská srdíčka

asi 20 kusů
Jednoduché
40
Křehká Pařížská srdíčka pro milovníky marcipánu.
Přísady
Příprava
Náš tip
Srdíčka můžeme ozdobit Polevou tmavou Dr.Oetker
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení
ponorný mixér
cukrářský sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky (Ø asi 1,5 cm)

Přísady

Na těsto
100 gMarcipán Dr. Oetker
50 gmoučkový cukr
3 PLcitrónová šťáva (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
3 PLcitrónová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
1 ksvejce slepičí
100 gmáslo změklého nebo margarínu
100 ghladká mouka
80 gGustin bez lepku Dr. Oetker
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
3 PLdžem višňový nebo malinového
1 zarovnaná PLrum
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse rozmixujeme marcipán, cukr, kůru, šťávu, vejce a máslo nebo margarín ponorným mixérem dohladka. Přidáme mouku smíchanou se škrobem a kypřicím práškem a dobře ručně vařečkou vymícháme dohladka.

2

Těsto naplníme do cukrářského sáčku se zdobící trubičkou. Na plech vyložený papírem na pečení tvoříme srdíčka (naneseme 2 slzičky těsta, které se ve spodní části dotýkají tak, aby vytvořili srdce). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Upečená srdíčka necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně vymícháme džem s rumem dohladka. Vždy dvě srdíčka slepujeme džemem. Povrch můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem.

Náš tip

  • Srdíčka můžeme ozdobit Polevou tmavou Dr.Oetker