COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pařížský motýlek

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

1.6. Zpestří každou dětskou oslavu

asi 16 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pařížský motýlek

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na krém:

1 balení Pařížský dort Dr. Oetker ( směs na přípravu krému)
500 ml smetana ke šlehání 33%

Na těsto:

1 balení Pařížský dort Dr. Oetker ( směs na přípravu těsta)
260 ml voda
30 ml olej
2 kusů vejce

Na ozdobení:

1 balíček Šlehačka v prášku Dr. Oetker
150 ml mléko polotučné studeného
1 balení Zdobení pestré Dr. Oetker
1 balení Perličky stříbrné Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Směs na přípravu pařížského krému svaříme se smetanou podle návodu na obale a necháme vychladnout.

2

Do směsi na přípravu těsta přidáme vodu, olej a vejce a připravíme podle návodu na obale. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

Doba pečení: asi 35 minut

3

Upečený korpus necháme vychladnout.

4

Vychladlý pařížský krém nalijeme do vyšší nádoby a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Korpus podélně rozřízneme. Polovinou krému potřeme spodní díl korpusu, přikryjeme vrchním dílem a zbytkem krému potřeme povrch a okraje dortu. Dort uložíme do chladničky.

5

Na ozdobení připravíme šlehačku s mlékem podle návodu na obale. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Dort rozkrojíme na poloviny a položíme na podnos zakulaceným okrajem těsně k sobě tak, abychom vytvořili křídla motýla.

6

Ozdobíme šlehačkou a zdobením dle vlastní fantazie.

Nutriční hodnoty na recept Pařížský motýlek

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1474 kJ
352 kcal
1009 kJ
241 kcal
Tuky 24.53 g 16.80 g
Sacharidy 28.93 g 19.81 g
Bílkoviny 5.44 g 3.73 g