Flag

Perníková mumie

asi 12 kusů
Jednoduché
50
Rychlý halloweenský recept z Perníku a Fondánů Dr. Oetker, který výborně chutná a nikoho určitě nevystraší.
Přísady
Příprava
Náš tip
Perník můžeme dochutit např. 100 g dýně Hokaido, nakrájené na malé kostky a 4 PL dýňových semínek. Můžeme také dochutit  nastrouhanou čokoládou,  jablky, ořechy, kokosem, sušenými brusinkami nebo 2 PL rumu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníPerník Dr. Oetker
400 mlvoda
120 mlolej
Na potření a ozdobení
3 - 5 PLšvestková povidla
1 balíčekFondán kakaová potahovací hmota Dr. Oetker
1 balíčekFondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 24 cm)
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta připravíme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 - 40 minut

Elektrická trouba: 165 °C

Horkovzdušná trouba: 155 °C

2

Perník necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme a potřeme 3 PL povidel. Zbytek povidel použijeme na namazání povrchu perníku pro přilepení očí a fondánu.

3

Na ozdobení si necháme menší kousek bílého fondánu. Část fondánu obarvíme černou barvou a vytvoříme oči.  Ze zbylého bílého fondánu a kakaového vyválíme pomocí válečku pláty, který ostrým nožem nakrájíme na asi 1 cm proužky. Ty poté střídavě naneseme na povrch dortu jako obvazy.

Náš tip

  • Perník můžeme dochutit např. 100 g dýně Hokaido, nakrájené na malé kostky a 4 PL dýňových semínek. Můžeme také dochutit  nastrouhanou čokoládou,  jablky, ořechy, kokosem, sušenými brusinkami nebo 2 PL rumu.