COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Perníková mumie

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Rychlý halloweenský recept z Perníku a Fondánů Dr. Oetker, který výborně chutná a nikoho určitě nevystraší.

asi 12 kusů

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Perníková mumie

Na těsto:

1 balení Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej

Na potření a ozdobení:

3 - 5 PL švestková povidla
1 balíček Fondán kakaová potahovací hmota Dr. Oetker
1 balíček Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 24 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta připravíme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 165 °C

Horkovzdušná trouba: 155 °C

Plynová trouba: 165 °C

Doba pečení: asi 30 - 40 minut

2

Perník necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme a potřeme 3 PL povidel. Zbytek povidel použijeme na namazání povrchu perníku pro přilepení očí a fondánu.

3

Na ozdobení si necháme menší kousek bílého fondánu. Část fondánu obarvíme černou barvou a vytvoříme oči.  Ze zbylého bílého fondánu a kakaového vyválíme pomocí válečku pláty, který ostrým nožem nakrájíme na asi 1 cm proužky. Ty poté střídavě naneseme na povrch dortu jako obvazy.

Nutriční hodnoty na recept Perníková mumie

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1470 kJ
351 kcal
1147 kJ
274 kcal
Tuky 15.75 g 12.31 g
Sacharidy 50.61 g 39.54 g
Bílkoviny 2.01 g 1.57 g