COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Perníková mumie

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Rychlý halloweenský recept z Perníku a Fondánů Dr. Oetker, který výborně chutná a nikoho určitě nevystraší.

asi 12 kusů

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Perníková mumie

Na těsto:

1 balení Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej

Na potření a ozdobení:

3 - 5 PL švestková povidla
1 balíček Fondán kakaová potahovací hmota Dr. Oetker
1 balíček Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 24 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta připravíme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 165 °C

Horkovzdušná trouba: 155 °C

Plynová trouba: 165 °C

Doba pečení: asi 30 - 40 minut

2

Perník necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme a potřeme 3 PL povidel. Zbytek povidel použijeme na namazání povrchu perníku pro přilepení očí a fondánu.

3

Na ozdobení si necháme menší kousek bílého fondánu. Část fondánu obarvíme černou barvou a vytvoříme oči.  Ze zbylého bílého fondánu a kakaového vyválíme pomocí válečku pláty, který ostrým nožem nakrájíme na asi 1 cm proužky. Ty poté střídavě naneseme na povrch dortu jako obvazy.

Nutriční hodnoty na recept Perníková mumie

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1470 kJ
351 kcal
1147 kJ
274 kcal
Tuky 15.75 g 12.31 g
Sacharidy 50.61 g 39.54 g
Bílkoviny 2.01 g 1.57 g