COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Perníková vajíčka

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

ideální na velikonoční koledování   

O nás 16 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Perníková vajíčka

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

1 balení Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej
4 zarovnaná PL švestková povidla nebo pikantní džem (napr. rybízový)
3 PL rum

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
150 g Marcipán Dr. Oetker
1 balení Tubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme směs na perník s vodou a olejem. Vše důkladně promícháme ručně dohladka. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: O nás 40 Minuty

2

Po vychladnutí perník rozdrobíme do mísy, přidáme povidla nebo džem, rum a ručně dobře prohněteme dohladka. Ruce namáčíme ve studené vodě a tvarujeme vajíčka o velikosti 3-4 cm. Vajíčka vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny ztuhnout.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a nalijeme do mističky. Pomocí vidličky namočíme osm vajíček a necháme zatuhnout. Marcipán rozválíme na pocukrované ploše na výšku asi 5 mm, nakrájíme čtverečky, do kterých zabalíme zbylá vajíčka. Vajíčka ozdobíme tubičkami.

Nutriční hodnoty na recept Perníková vajíčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1118kJ
267kcal
1189kJ
284kcal
Tuky 15.34g 16.32g
Sacharidy 29.10g 30.96g
Bílkoviny 1.56g 1.66g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek