COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Perníková vajíčka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

ideální na velikonoční koledování   

asi 16 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Perníková vajíčka

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

1 balení Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej
4 zarovnaná PL švestková povidla nebo pikantní džem (napr. rybízový)
3 PL rum

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
150 g Marcipán Dr. Oetker
1 balení Tubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme směs na perník s vodou a olejem. Vše důkladně promícháme ručně dohladka. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: asi 40 minut

2

Po vychladnutí perník rozdrobíme do mísy, přidáme povidla nebo džem, rum a ručně dobře prohněteme dohladka. Ruce namáčíme ve studené vodě a tvarujeme vajíčka o velikosti 3-4 cm. Vajíčka vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny ztuhnout.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a nalijeme do mističky. Pomocí vidličky namočíme osm vajíček a necháme zatuhnout. Marcipán rozválíme na pocukrované ploše na výšku asi 5 mm, nakrájíme čtverečky, do kterých zabalíme zbylá vajíčka. Vajíčka ozdobíme tubičkami.

Nutriční hodnoty na recept Perníková vajíčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1118 kJ
267 kcal
1189 kJ
284 kcal
Tuky 15.34 g 16.32 g
Sacharidy 29.10 g 30.96 g
Bílkoviny 1.56 g 1.66 g