COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Perníková vajíčka

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

ideální na velikonoční koledování   

O nás 16 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Perníková vajíčka

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

1 balení Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej
4 zarovnaná PL švestková povidla nebo pikantní džem (napr. rybízový)
3 PL rum

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
150 g Marcipán Dr. Oetker
1 balení Tubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme směs na perník s vodou a olejem. Vše důkladně promícháme ručně dohladka. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: O nás 40 Minuty

2

Po vychladnutí perník rozdrobíme do mísy, přidáme povidla nebo džem, rum a ručně dobře prohněteme dohladka. Ruce namáčíme ve studené vodě a tvarujeme vajíčka o velikosti 3-4 cm. Vajíčka vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny ztuhnout.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a nalijeme do mističky. Pomocí vidličky namočíme osm vajíček a necháme zatuhnout. Marcipán rozválíme na pocukrované ploše na výšku asi 5 mm, nakrájíme čtverečky, do kterých zabalíme zbylá vajíčka. Vajíčka ozdobíme tubičkami.

Nutriční hodnoty na recept Perníková vajíčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1118 kJ
267 kcal
1189 kJ
284 kcal
Tuky 15.34 g 16.32 g
Sacharidy 29.10 g 30.96 g
Bílkoviny 1.56 g 1.66 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek