COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Perníkové minidortíčky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

I klasický Perník Dr. Oetker může po upečení vypadat slavnostně. Vyzkoušejte to jinak! S nápadem…

12 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Perníkové minidortíčky

Na těsto:

1 balení Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej

Na krém:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
30 g cukr
125 g máslo změklé

Na ozdobení:

2 balení Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
1 balení Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
1 balení Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení (30 x 40 cm)
kulatá formička na vykrajování (Ø 8 cm)
formička na vykrajování ve tvaru kytičky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 160 °C

Doba pečení: 30 minut

2

Po upečení necháme perník vychladnout a vykrajovátkem vykrájíme kolečka.

3

Na přípravu krému připravíme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáme máslo a elektrickým ručním šlehačem vyšleháme dohladka.

4

Vždy 2 kolečka perníku slepíme krémem k sobě. Povrch a strany také potřeme krémem a necháme vychladnout.

5

Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem vyválíme pomocí válečku fondán na plát o tloušťce 2 mm. Z fondánu vykrajujeme kolečka velká tak, aby se perníkový dortík mohl celý do fondánu zabalit. Zbytek fondánu obarvíme gelovými barvami, z růžového fondánu vytvarujeme kytičky a ze zeleného tvarujeme stonky.

6

Minidortíčky potáhneme fondánem a ozdobíme kytičkami.

Nutriční hodnoty na recept Perníkové minidortíčky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1871 kJ
447 kcal
1030 kJ
246 kcal
Tuky 24.98 g 13.73 g
Sacharidy 52.94 g 29.09 g
Bílkoviny 3.40 g 1.87 g