Flag

Pomerančové medovníky

asi 50 kusů
Jednoduché
30
Vánoční cukroví s vůní Finesse Pomerančové kůry Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
700 gmouka polohrubá
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
300 gmoučkový cukr
1 balíčekFinesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
150 gmáslo změklé
4 PLmed tekutý
3 ksvejce slepičí
Na slepení
pomerančová marmeláda
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
formička na vykrajování (ø 5 cm)
plech na pečení
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a kůrou. Přidáme máslo, med a vejce a ručně vypracujeme na hladké těsto.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát a tloušťce asi 3 mm. Z plátu vykrajujeme kolečka a naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Pečivo necháme zchladnout.

4

Vždy dvě kolečka slepíme marmeládou k sobě.

5

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Povrch medovníků namočíme do polevy a ihned posypeme zdobením.