COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pomerančový věnec

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Dopřejte si pomerančovou pochoutku na adventní neděli.

16 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pomerančový věnec

Na těsto:

280 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
220 g cukr
špetka sůl
100 g mák mletý
pomerančová kůra z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
3 ks vejce
140 ml džus pomerančový 100 %
130 ml olej

Na polití:

150 ml džus pomerančový 100 %
150 g cukr

Na polevu:

180 g moučkový cukr prosátý
3 PL džus pomerančový 100 %

Ještě potřebujeme:

forma na věnec (Ø 24 cm) nebo na bábovku (Ø 23 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, solí, mákem a  kůrami. Přidáme vejce, džus a olej a metličkou vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: 50 Minuty

2

Na polití v kastrůlku povaříme džus s cukrem na sirup.

3

Věnec ještě teplý ve formě propícháme na několika místech vidličkou  a prolijeme ho horkým sirupem. Necháme věnec zchladnout a poté ho opatrně vyklopíme.

4

Na polevu v misce vymícháme cukr s džusem dohladka a polijeme povrch věnce.

Nutriční hodnoty na recept Pomerančový věnec

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1419kJ
339kcal
1444kJ
345kcal
Tuky 12.63g 12.88g
Sacharidy 52.66g 53.73g
Bílkoviny 5.20g 5.30g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek