COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pomerančový věnec

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Dopřejte si pomerančovou pochoutku na adventní neděli.

16 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pomerančový věnec

Na těsto:

280 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
220 g cukr
špetka sůl
100 g mák mletý
pomerančová kůra z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
3 ks vejce
140 ml džus pomerančový 100 %
130 ml olej

Na polití:

150 ml džus pomerančový 100 %
150 g cukr

Na polevu:

180 g moučkový cukr prosátý
3 PL džus pomerančový 100 %

Ještě potřebujeme:

forma na věnec (Ø 24 cm) nebo na bábovku (Ø 23 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, solí, mákem a  kůrami. Přidáme vejce, džus a olej a metličkou vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: 50 minut

2

Na polití v kastrůlku povaříme džus s cukrem na sirup.

3

Věnec ještě teplý ve formě propícháme na několika místech vidličkou  a prolijeme ho horkým sirupem. Necháme věnec zchladnout a poté ho opatrně vyklopíme.

4

Na polevu v misce vymícháme cukr s džusem dohladka a polijeme povrch věnce.

Nutriční hodnoty na recept Pomerančový věnec

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1419 kJ
339 kcal
1444 kJ
345 kcal
Tuky 12.63 g 12.88 g
Sacharidy 52.66 g 53.73 g
Bílkoviny 5.20 g 5.30 g