COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Prasátka

1.6. Hravá snídaně na Den dětí

O nás 8 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Prasátka

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
formička ve tvaru kolečka (Ø 5 cm)

Na těsto:

250 ml mléko polotučné
75 g máslo nebo margarínu
400 g hladká mouka
50 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
75 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
špetka sůl

Na potření:

1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
trochu voda

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku rozpustíme v mléce máslo nebo margarín. V míse smícháme mouku se škrobem, droždím, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme vlažné mléko s máslem nebo margarínem a ručně vypracujeme dohladka. Povrch těsta zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.

2

Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní plochu. Oddělíme ⅓ těsta a odložíme stranou. Zbylé těsto rozdělíme na 8 stejných dílů. Vytvoříme tělíčka (bochánky) a položíme na plech vyložený papírem na pečení.

3

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z odloženého těsta plát a formičkou vykrojíme 16 koleček. Ze zbytku těsta vytvoříme 16 malých kuliček. Tělíčka na plechu potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky vodou. Do poloviny koleček vytvoříme dvě dírky (např. špejlí), potřeme vodou, obalíme ve skořicovém cukru a zlehka přitlačíme ke každému tělíčku jako čumáček. Druhou polovinu koleček potřeme vodou, obalíme ve skořicovém cukru, rozkrojíme nožem na polovinu a vytvoříme ouška. Z kuliček vytvoříme prasátkám oči. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 25 Minuty

4

Prasátka necháme vychladnout.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek