COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

„Ptačí mléko“

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

netradiční dezert

asi 4 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept „Ptačí mléko“

Přísady:

3 ks bílek
10 g cukr
0,5 KL skořice mletá
500 ml mléko polotučné
1 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
300 ml mléko polotučné
40 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu dezertu vyšleháme bílky s 10 g cukru a nakonec zlehka vmícháme skořici. 500 ml mléka přivedeme do varu. Lžičkou vykrajujeme ze sladkých bílků „obláčky“ a vkládáme do vařícího mléka. Několikrát „obláčky“ v mléku obrátíme a ihned vyndáme z mléka do studené nádoby.

2

Puding rozmícháme v 300 ml mléka, pridáme 40 g cukru a směs nalejeme do mléka, ve kterém jsme připravovali „obláčky“. Řídký puding vaříme 1 minutu. Během varu můžeme přidat PL rumu pro vůni.

3

Puding rozdělíme do hlubokých talířů a na povrch poskládáme „obláčky“.

Nutriční hodnoty na recept „Ptačí mléko“

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 645 kJ
154 kcal
289 kJ
69 kcal
Tuky 3.13 g 1.40 g
Sacharidy 24.13 g 10.82 g
Bílkoviny 7.17 g 3.21 g