Flag

„Ptačí mléko“

asi 4 porcí
Jednoduché
20
netradiční dezert
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
3 ksbílek
10 gcukr
0,5 KLskořice mletá
500 mlmléko polotučné
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
300 mlmléko polotučné
40 gcukr
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
1

Na přípravu dezertu vyšleháme bílky s 10 g cukru a nakonec zlehka vmícháme skořici. 500 ml mléka přivedeme do varu. Lžičkou vykrajujeme ze sladkých bílků „obláčky“ a vkládáme do vařícího mléka. Několikrát „obláčky“ v mléku obrátíme a ihned vyndáme z mléka do studené nádoby.

2

Puding rozmícháme v 300 ml mléka, pridáme 40 g cukru a směs nalejeme do mléka, ve kterém jsme připravovali „obláčky“. Řídký puding vaříme 1 minutu. Během varu můžeme přidat PL rumu pro vůni.

3

Puding rozdělíme do hlubokých talířů a na povrch poskládáme „obláčky“.