na recept „Ptačí mléko“
3 ks | bílek |
10 g | cukr |
0,5 KL | skořice mletá |
500 ml | mléko polotučné |
1 balení | Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker |
300 ml | mléko polotučné |
40 g | cukr |
Na přípravu dezertu vyšleháme bílky s 10 g cukru a nakonec zlehka vmícháme skořici. 500 ml mléka přivedeme do varu. Lžičkou vykrajujeme ze sladkých bílků „obláčky“ a vkládáme do vařícího mléka. Několikrát „obláčky“ v mléku obrátíme a ihned vyndáme z mléka do studené nádoby.
Puding rozmícháme v 300 ml mléka, pridáme 40 g cukru a směs nalejeme do mléka, ve kterém jsme připravovali „obláčky“. Řídký puding vaříme 1 minutu. Během varu můžeme přidat PL rumu pro vůni.
Puding rozdělíme do hlubokých talířů a na povrch poskládáme „obláčky“.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
645kJ 154kcal |
289kJ 69kcal |
Tuky | 3.13g | 1.40g |
Sacharidy | 24.13g | 10.82g |
Bílkoviny | 7.17g | 3.21g |