COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pudingovo-jablkový rybník

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Dokonalá harmonie chutí Originál Pudingu Dr. Oetker, svěžích jablek a pekanových ořechů.

12 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Pudingovo-jablkový rybník

Na korpus:

250 g hladká mouka
špetka sůl
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 ks vejce
150 g máslo změklé

Na náplň:

6 ks jablka malá (oloupaná, zbavená jader a nakrájená na půlku)
citrónová šťáva z 2 citrónů
1 balení Marcipán Dr. Oetker
1 ks vejce

Na zalití a ozdobení:

1 ks vejce
30 g cukr
1 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
100 g jogurt bílý polotučný
100 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
15 ks ořechy pekanové

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu v míse smícháme mouku se solí, cukrem a vanilínovým cukrem.  Přidáme vejce a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi 40 minut v chladničce odpočinout.

2

Těsto naneseme na dno a okraje vymazané a moukou vysypané formy a vidličkou na několika místech propícháme.

3

Na těsto rozložíme půlky jablek řeznou stranou nahoru a polijeme je vymačkanou citrónovou šťávou. V míse vyšleháme nastrouhaný marcipán  s vejcem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka a naneseme na jablka.

4

Na zalití v míse vymícháme vejce s cukrem, pudingovým práškem, jogurtem, smetanou a kůrou metličkou dohladka a nalijeme na povrch. Nakonec dozdobíme pekanovými ořechy. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 45 Minuty

5

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Pudingovo-jablkový rybník

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1545kJ
369kcal
1499kJ
358kcal
Tuky 20.60g 20.00g
Sacharidy 40.33g 39.16g
Bílkoviny 5.39g 5.24g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek