COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rebarborový koláč

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Chutný a rychlý jarní koláč v hlavní roli s rebarborou. Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker mu dodá nezaměnitelnou chuť.

8 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Rebarborový koláč

Na těsto:

200 g hladká mouka
100 g cukr
špetka sůl
100 g máslo změklé
1 ks vejce

Na náplň:

450 g rebarbora očištěná
1 balíček Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1 PL zázvor čerstvý najemno nastrouhaný
250 g jogurt bílý polotučný
3 ks vejce
70 g med
1 zarovnaná PL Solamyl bez lepku Dr. Oetker
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme na plát 23 x 33 cm, naneseme ho na vymazaný a moukou vysypaný plech a přitlačíme ho na dno a kraje plechu.

2

Na přípravu náplně rebarboru nakrájíme na malé kousky a vložíme ji do mísy. Přidáme třtinový cukr a nastrouhaný zázvor a promícháme. Rebarboru rovnoměrně rozložíme na těsto. V míse smícháme bílý jogurt s vejci, medem, škrobem a vanilkovou pastou a metličkou vymícháme dohladka. Směs stejnoměrně nalijeme na rebarboru. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: 30 minut

3

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Rebarborový koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1424 kJ
340 kcal
783 kJ
187 kcal
Tuky 14.74 g 8.10 g
Sacharidy 45.55 g 25.03 g
Bílkoviny 8.51 g 4.68 g