COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rebarborový koláč

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Chutný a rychlý jarní koláč v hlavní roli s rebarborou. Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker mu dodá nezaměnitelnou chuť.

8 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Rebarborový koláč

Na těsto:

200 g hladká mouka
100 g cukr
špetka sůl
100 g máslo změklé
1 ks vejce

Na náplň:

450 g rebarbora očištěná
1 balíček Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1 PL zázvor čerstvý najemno nastrouhaný
250 g jogurt bílý polotučný
3 ks vejce
70 g med
1 zarovnaná PL Solamyl bez lepku Dr. Oetker
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme na plát 23 x 33 cm, naneseme ho na vymazaný a moukou vysypaný plech a přitlačíme ho na dno a kraje plechu.

2

Na přípravu náplně rebarboru nakrájíme na malé kousky a vložíme ji do mísy. Přidáme třtinový cukr a nastrouhaný zázvor a promícháme. Rebarboru rovnoměrně rozložíme na těsto. V míse smícháme bílý jogurt s vejci, medem, škrobem a vanilkovou pastou a metličkou vymícháme dohladka. Směs stejnoměrně nalijeme na rebarboru. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 30 Minuty

3

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Rebarborový koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1424kJ
340kcal
783kJ
187kcal
Tuky 14.74g 8.10g
Sacharidy 45.55g 25.03g
Bílkoviny 8.51g 4.68g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek