na recept Rebarborový koláč
200 g | hladká mouka |
100 g | cukr |
špetka | sůl |
100 g | máslo změklé |
1 ks | vejce |
450 g | rebarbora očištěná |
1 balíček | Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker |
1 PL | zázvor čerstvý najemno nastrouhaný |
250 g | jogurt bílý polotučný |
3 ks | vejce |
70 g | med |
1 zarovnaná PL | Solamyl bez lepku Dr. Oetker |
1 KL | Vanilková pasta Dr. Oetker |
plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm) |
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme na plát 23 x 33 cm, naneseme ho na vymazaný a moukou vysypaný plech a přitlačíme ho na dno a kraje plechu.
Na přípravu náplně rebarboru nakrájíme na malé kousky a vložíme ji do mísy. Přidáme třtinový cukr a nastrouhaný zázvor a promícháme. Rebarboru rovnoměrně rozložíme na těsto. V míse smícháme bílý jogurt s vejci, medem, škrobem a vanilkovou pastou a metličkou vymícháme dohladka. Směs stejnoměrně nalijeme na rebarboru. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: 180 °C
Doba pečení: 30 minut
Koláč necháme vychladnout.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1424
kJ
340 kcal |
783
kJ
187 kcal |
Tuky | 14.74 g | 8.10 g |
Sacharidy | 45.55 g | 25.03 g |
Bílkoviny | 8.51 g | 4.68 g |
Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.
K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.
Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.
Ano
Odmítám
Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.
Ano
Odmítám