Ricottový koláč s rybízem

(0)
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Oblíbený tvarohový koláč bez korpusu hravě připravíte se Zlatým klasem Dr. Oetker. S rybízem bude neodolatelný!

12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Ricottový koláč s rybízem

Na těsto:

500 g ricotta
250 g tvaroh jemný krémový
150 g cukr
1 PL citrónová šťáva
1 KL Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
3 ks vejce
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker

Na polevu a ozdobení:

125 g rybíz červený

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 24 cm)
papír na pečení
plech na pečení větší hluboký
alobal

preparation

příprava

1

V hlubší míse smícháme elektrickým ručním šlehačem ricottu a tvaroh. Přidáme cukr, citrónovou šťávu a kůru a vanilkovou pastu a šleháme při nízkých otáčkách asi 3 minuty. Postupně přidáme vejce pokojové teploty a ručně vařečkou vmícháme do tvarohové směsi. Nakonec do těsta přidáme Zlatý klas a důkladně promícháme.

2

Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a přebytečný papír odstřihneme nůžkami.

3

Tvarohovou směs vlijeme do připravené dortové formy. Formu chytíme oběma rukama a zlehka s ní několikrát bouchneme o pracovní desku, abychom odstranili přebytečný vzduch, který může být v těstě.

4

Troubu předehřejeme na 160 °C. Dortovou formu vložíme do hlubokého plechu a těsně před vložením do trouby do plechu opatrně nalijeme horkou vodu (např. z rychlovarné konvice) do výšky asi 3 cm.

5

Plech s koláčem vložíme do trouby a necháme péct asi 10 minut. 

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Plynová trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 10 minut

6

Potom teplotu snížíme na 110 °C a dopečeme, dokud nebude těsto tuhé, ale ve středu stále mírně chvějivé.

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 100 °C

Plynová trouba: 110 °C

Doba pečení: asi 25 minut

7

Koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Potom odložíme ještě nejméně na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním ozdobíme čerstvým rybízem nebo jiným bobulovým ovocem.

Středně náročný koláč, který zaujme svou výslednou hladkou texturou a jemnou chutí. V kombinaci s karamelovými sušenkami je zajímavější a v porovnání s klasickým cheesecake je díky ricottě lehčí a méně mastný. Kombinace vanilkového těsta a rybízu zajistí, že koláč bude opravdu svěží. 

Koláč je potřeba krájet ostrým a čistým nožem, abyste měli pěkný řez. Doporučujeme skladovat přikrytý v chladničce, kde bez ozdobení ovocem vydrží cca 4 dny.

Nutriční hodnoty na recept Ricottový koláč s rybízem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 348 kJ
83 kcal
8 kJ
2 kcal
Tuky 1.78 g 0.04 g
Sacharidy 14.79 g 0.35 g
Bílkoviny 2.18 g 0.05 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám