Flag

Ricottový koláč s rebarborou a ořechy

asi 10 porcí
Středně obtížné
110
Tento recept si určitě zamilujete! Výborný svěží rebarborovo-ořechový koláč s náplní z ricotty a vanilkového pudingu se stane vaším letním společníkem.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
220 ghladká mouka
1 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
30 gořechy mleté
75 gmoučkový cukr
125 gmáslo změklé
1 ksvejce
Na náplň
200 grebarbora očištěná
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
500 gricotta
250 gtvaroh polotučný
110 gmoučkový cukr
3 PLDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
1 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
3 ksvejce
30 gořechy vlašské mleté
Na ozdobu
1 ksrebarbora
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 22 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí, ořechy a cukrem. Přidáme máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme na dno a okraje vymazané formy a vidličkou na několika místech propícháme.

2

Na náplň vložíme do mísy rebarboru nakrájenou na kousky a zasypeme skořicovým a vanilkovým cukrem. Promícháme a necháme 30 minut odstát, aby pustila šťávu. V míse vyšleháme ricottu s tvarohem, cukrem, pudingem, vanilkou a vejci šlehačem dohladka. Z rebarbory slijeme tekutinu. Na těsto naneseme ořechy a rozložíme rebarboru. Zalijeme náplní a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Po 15 minutách opatrně vyjmeme z trouby a obložíme na kousky nakrájenou rebarborou. Poté vrátíme do trouby a dopečeme.

Doba pečení: asi 75 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

3

Koláč necháme vychladnout. Vyjmeme z formy a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.