COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rozkvetlé perníkové řezy

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Sladké jaro na talíři

30 porcí

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Rozkvetlé perníkové řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

1 balení Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej

Na náplň:

2 balíčky Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
600 ml mléko polotučné studeného
200 g švestková povidla

Na ozdobení:

1 balení Květiny oplatkové Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Směs na přípravu těsta vysypeme do mísy, přidáme vodu, olej a připravíme podle návodu na obale. Těsto nalijeme na dva vymazané a moukou vysypané plechy. Plechy postupně vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: 15 minut

2

Upečené pláty perníků necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně vyšleháme Créme Olé s mlékem podle návodu na obale. Vychladlý plát potřeme povidly, polovinou náplně a přiložíme druhý plát. Povrch potřeme zbylou náplní a uložíme do chladničky.

4

Řezy před podáváním ozdobíme oplatkovými květinami

Nutriční hodnoty na recept Rozkvetlé perníkové řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 465 kJ
111 kcal
716 kJ
171 kcal
Tuky 5.86 g 9.02 g
Sacharidy 12.89 g 19.83 g
Bílkoviny 1.57 g 2.42 g