COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rumové řezy Mille feuille

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Mille feuille, čti [mil fœj], je křehký zákusek francouzského původu. Skvělou chuť mu dodáte použitím Třtinového cukru s rumovou příchutí Dr. Oetker. Lahodí oku, rozplývá se na jazyku!

O nás 6 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Rumové řezy Mille feuille

Ještě potřebujeme:

cukrářský sáček se zdobící trubičkou (Ø 1 cm)
2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

300 g listové těsto
trochu moučkový cukr na posypání

Na náplň:

3 ks žloutek
25 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
3 balíčky Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
250 ml mléko polotučné
1 PL máslo
250 ml smetana ke šlehání 33%

Na ozdobení:

150 g maliny
trochu moučkový cukr na posypání

preparation

příprava

1

Listové těsto na vále rozválíme do obdélníku, okraje zarovnáme nožem, posypeme moučkovým cukrem a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Druhý arch papíru položíme na těsto a zatížíme druhým plechem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: 20 Minuty

Po prvních deseti minutách sundáme horní plech a pečeme ještě 10 minut do zlatova.

2

Po upečení necháme vychladnout, opatrně rozkrájíme těsto ostrým vroubkovaným nožem na stejně velké díly, podle velikosti zákusků.

3

Na náplň vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni společně v míse žloutky, škrob a třtinový cukr.

4

V kastrůlku zahřejeme mléko těsně pod bod varu. Část horkého mléka nalijeme do mísy se žloutkovou směsí a metličkou mícháme dohladka. Dolijeme zbytek mléka a opět promícháme. Celou směs vlijeme do kastrolu a na mírném ohni přivedeme k varu. Přidáme máslo a necháme chvilku za stálého míchání povařit. Přikryjeme folií, aby se neudělal škraloup a uložíme do chladničky vychladnout.

5

Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni v míse dotuha a opatrně přidáme k vychlazené žloutkové směsi.

6

Vzniklým krémem naplníme cukrářský sáček a zdobíme jednotlivé kousky pomocí krému na sebe. Měly by být tři vrstvy korpusu a dvě vrstvy krému.

7

Hotové řezy pocukrujeme, dozdobíme případným zbytkem krému a dozdobíme malinou. Uložíme do chladničky rozležet. Servírujeme nejlépe druhý den, až korpus trochu zvlhne.

Nutriční hodnoty na recept Rumové řezy Mille feuille

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1549kJ
370kcal
888kJ
212kcal
Tuky 23.04g 13.24g
Sacharidy 34.95g 20.08g
Bílkoviny 5.46g 3.14g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek