COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rybízové řezy s bezé přikrývkou

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pikantní

30 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Rybízové řezy s bezé přikrývkou

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na drobenkové těsto:

250 g hladká mouka
125 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 g máslo nebo margarín (změklý)
100 g mandle (mleté)

Na náplň:

2 balení Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
150 g cukr
5 ks žloutek
700 ml mléko polotučné
1 kg rybíz červený (očištěný)
5 ks bílek
špetka sůl
200 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme drobenku. Drobenku přitlačíme na dno vymazaného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 12 minut

2

Snížíme teplotu pečení o 20 °C. Korpus necháme zchladnout a posypeme mandlemi.

3

Na přípravu náplně rozmícháme pudingy s cukrem a žloutky v 200 ml mléka. Zbylé mléko přivedeme do varu. Vmícháme směs s pudingem a za stálého míchání vaříme asi 1 minutu. Puding necháme za občasného promíchání zchladnout. Do vychladlého pudingu opatrně vařečkou vmícháme rybíz a náplň rovnoměrně rozetřeme na korpus.

4

Bílky se solí ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně ve třech dávkách zašleháme cukr. Sníh opatrně rozetřeme na náplň. Vložíme do trouby a pečeme. Doba pečení: asi 40 minut

5

Řezy necháme vychladnout a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Rybízové řezy s bezé přikrývkou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 745 kJ
178 kcal
800 kJ
191 kcal
Tuky 6.50 g 6.99 g
Sacharidy 29.14 g 31.33 g
Bílkoviny 2.82 g 3.04 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek