Flag

Rybízové řezy s bezé přikrývkou

30 porcí
Středně obtížné
50
Pikantní
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na drobenkové těsto
250 ghladká mouka
125 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
150 gmáslo nebo margarín (změklý)
100 gmandle (mleté)
Na náplň
2 baleníNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
150 gcukr
5 ksžloutek
700 mlmléko polotučné
1 kgrybíz červený (očištěný)
5 ksbílek
špetkasůl
200 gcukr
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme drobenku. Drobenku přitlačíme na dno vymazaného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Snížíme teplotu pečení o 20 °C. Korpus necháme zchladnout a posypeme mandlemi.

3

Na přípravu náplně rozmícháme pudingy s cukrem a žloutky v 200 ml mléka. Zbylé mléko přivedeme do varu. Vmícháme směs s pudingem a za stálého míchání vaříme asi 1 minutu. Puding necháme za občasného promíchání zchladnout. Do vychladlého pudingu opatrně vařečkou vmícháme rybíz a náplň rovnoměrně rozetřeme na korpus.

4

Bílky se solí ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně ve třech dávkách zašleháme cukr. Sníh opatrně rozetřeme na náplň. Vložíme do trouby a pečeme. Doba pečení: asi 40 minut

5

Řezy necháme vychladnout a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.