Flag

Rybízovo-jahodový trifle

asi 8 porcí
Jednoduché
40
Oblíbený vrstvený dezert s ovocem, pudingem s vanilkovou příchutí a Dort-želé Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Varianta pro děti: Místo vína lze použít jahodový kompot. Jahody scedíme a šťávu zachytíme na želé.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na pomerančové víno
120 mlšťáva pomerančová
120 mlčervené víno
4 zarovnané PLcukr třtinový
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na želé
120 grybíz černý
8 kusůjahody
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
4 PLvoda
200 mlsvařené víno
2 zarovnané PLcukr třtinový
Na jahodovou smetanu
300 gjogurt jahodový smetanový
360 gzakysaná smetana
4 zarovnaných KLmoučkový cukr
Na puding
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
500 mlmléko polotučné
3 zarovnaných KLcukr
Na ozdobení
6 kscukrářské piškoty
jahody
rybíz černý
250 mlsmetana ke šlehání 33%
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
8 ksdezertní poháry
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
1

Na přípravu trifle smícháme pomerančovou šťávu s vínem, cukrem a vanilkovou pastou a necháme několik minut redukovat. Odebereme 2 PL na pokapání piškotů.

2

Na přípravu želé rybíz a nakrájené jahody rozdělíme do pohárů.  Dort-želé rozmícháme ve vodě a vlijeme do kastrůlku s vínem. Přidáme cukr a minutu povaříme podle návodu na obale. Horké želé nalijeme na ovoce a necháme ztuhnout.

3

Na jahodovou smetanu v míse smícháme jogurt se zakysanou smetanou a cukrem.

4

Puding uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a za stálého míchání ho necháme zchladnout. Vlažný naneseme na ztuhlé želé a necháme zcela zatuhnout.

5

Na ozdobení nalámeme piškoty a pokapeme je odloženým svařeným vínem. Poté na ně rozdělíme připravenou jahodovou smetanu, ozdobíme ovocem a vyšlehanou šlehačkou.

Náš tip

  • Varianta pro děti: Místo vína lze použít jahodový kompot. Jahody scedíme a šťávu zachytíme na želé.