COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rybízovo-jahodový trifle

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Oblíbený vrstvený dezert s ovocem, pudingem s vanilkovou příchutí a Dort-želé Dr. Oetker.

asi 8 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Rybízovo-jahodový trifle

Na pomerančové víno:

120 ml šťáva pomerančová
120 ml červené víno
4 zarovnaná PL cukr třtinový
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Na želé:

120 g rybíz černý
8 kusů jahody
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
4 PL voda
200 ml svařené víno
2 zarovnaná PL cukr třtinový

Na jahodovou smetanu:

300 g jogurt jahodový smetanový
360 g zakysaná smetana
4 zarovnaných KL moučkový cukr

Na puding:

1 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
3 zarovnaných KL cukr

Na ozdobení:

6 ks cukrářské piškoty
jahody
rybíz černý
250 ml smetana ke šlehání 33%

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
8 ks dezertní poháry

preparation

příprava

1

Na přípravu trifle smícháme pomerančovou šťávu s vínem, cukrem a vanilkovou pastou a necháme několik minut redukovat. Odebereme 2 PL na pokapání piškotů.

2

Na přípravu želé rybíz a nakrájené jahody rozdělíme do pohárů.  Dort-želé rozmícháme ve vodě a vlijeme do kastrůlku s vínem. Přidáme cukr a minutu povaříme podle návodu na obale. Horké želé nalijeme na ovoce a necháme ztuhnout.

3

Na jahodovou smetanu v míse smícháme jogurt se zakysanou smetanou a cukrem.

4

Puding uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a za stálého míchání ho necháme zchladnout. Vlažný naneseme na ztuhlé želé a necháme zcela zatuhnout.

5

Na ozdobení nalámeme piškoty a pokapeme je odloženým svařeným vínem. Poté na ně rozdělíme připravenou jahodovou smetanu, ozdobíme ovocem a vyšlehanou šlehačkou.

Nutriční hodnoty na recept Rybízovo-jahodový trifle

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1306 kJ
312 kcal
465 kJ
111 kcal
Tuky 18.70 g 6.65 g
Sacharidy 28.88 g 10.28 g
Bílkoviny 6.06 g 2.16 g