COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rybízový dort bez pečení

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

pro letní mlsání

asi 12 porcí

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Rybízový dort bez pečení

Na korpus:

125 g piškoty dětské kulaté
80 g máslo rozpuštěné, zchlazené

Na náplň:

2 balíčky Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
200 ml džus z červených hroznů
500 g tvaroh polotučný měkký nebo Ricotta
500 g jogurt bílý polotučný
125 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 g rybíz červený
50 g maliny

preparation

příprava

1

Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem.

2

Piškoty rozdrtíme válečkem v igelitovém sáčku. Rozdrcené piškoty smícháme v míse s rozpuštěným a vychladlým máslem. Tuto směs rovnoměrně rozdělíme na dno dortové formy a pomocí lžíce dobře umačkáme.

3

Želatinu necháme nabobtnat v hroznovém džusu. Ve velké míse pomocí ruční metly dobře rozmícháme tvaroh, jogurt, cukr a vanilínový cukr. Nabobtnalou želatinu v hroznovém džusu zahřejeme (nesmí se vařit!) až se rozpustí a vmícháme ji do tvarohovo-jogurtové hmoty. Náplň necháme stát dokud nezačne houstnout.

4

Rybíz a maliny (nebo ostružiny nebo borůvky) omyjeme a odstopkujeme. Ovoce zamícháme do náplně. Náplň nalijeme na korpus a dáme na cca 4 hodiny vychladnout do lednice.

5

Při vyndávání dortu nejprve uvolníme okraj formy příborovým nožem, pak rozevřeme okraj formy a odstraníme jej. Nožem podkrojíme (uvolníme) korpus od pečícího papíru a dort přeneseme na servírovací talíř.

Nutriční hodnoty na recept Rybízový dort bez pečení

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 913 kJ
218 kcal
50 kJ
12 kcal
Tuky 8.25 g 0.46 g
Sacharidy 27.38 g 1.51 g
Bílkoviny 7.49 g 0.41 g