COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rybízový dort bez pečení

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

pro letní mlsání

O nás 12 porcí

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Rybízový dort bez pečení

Na korpus:

125 g piškoty dětské kulaté
80 g máslo rozpuštěné, zchlazené

Na náplň:

2 balíčky Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
200 ml džus z červených hroznů
500 g tvaroh polotučný měkký nebo Ricotta
500 g jogurt bílý polotučný
125 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 g rybíz červený
50 g maliny

preparation

příprava

1

Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem.

2

Piškoty rozdrtíme válečkem v igelitovém sáčku. Rozdrcené piškoty smícháme v míse s rozpuštěným a vychladlým máslem. Tuto směs rovnoměrně rozdělíme na dno dortové formy a pomocí lžíce dobře umačkáme.

3

Želatinu necháme nabobtnat v hroznovém džusu. Ve velké míse pomocí ruční metly dobře rozmícháme tvaroh, jogurt, cukr a vanilínový cukr. Nabobtnalou želatinu v hroznovém džusu zahřejeme (nesmí se vařit!) až se rozpustí a vmícháme ji do tvarohovo-jogurtové hmoty. Náplň necháme stát dokud nezačne houstnout.

4

Rybíz a maliny (nebo ostružiny nebo borůvky) omyjeme a odstopkujeme. Ovoce zamícháme do náplně. Náplň nalijeme na korpus a dáme na cca 4 hodiny vychladnout do lednice.

5

Při vyndávání dortu nejprve uvolníme okraj formy příborovým nožem, pak rozevřeme okraj formy a odstraníme jej. Nožem podkrojíme (uvolníme) korpus od pečícího papíru a dort přeneseme na servírovací talíř.

Nutriční hodnoty na recept Rybízový dort bez pečení

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 913kJ
218kcal
50kJ
12kcal
Tuky 8.25g 0.46g
Sacharidy 27.38g 1.51g
Bílkoviny 7.49g 0.41g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek