COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rychlý jablkový perník

(0)
5 10 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalý,  se 100% Přírodním kakaem Dr.Oetker a s jablky, které dodají vláčnost celému perníku

24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Rychlý jablkový perník

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Na těsto:

300 g mouka polohrubá
3 zarovnaných PL Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté
2 zarovnaných KL Jedlá soda Dr. Oetker
200 g cukr
1 KL Perníkové koření Dr. Oetker
3 ks jablek větší
2 ks vejce
100 ml olej
100 ml mléko polotučné

Na polevu:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kakaem, sodou, cukrem a kořením. Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, vejce, olej a mléko a vymícháme vařečkou dohladka. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 30 minut

2

Perník necháme vychladnout.

3

Polevu připravíme podle návodu na obale a vychladlý perník polijeme. Polevu necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Rychlý jablkový perník

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 636 kJ
152 kcal
1591 kJ
380 kcal
Tuky 6.89 g 17.21 g
Sacharidy 20.06 g 50.15 g
Bílkoviny 2.28 g 5.71 g