COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rychlý jablkový perník

(0)
5 10 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Dokonalý,  se 100% Přírodním kakaem Dr.Oetker a s jablky, které dodají vláčnost celému perníku

24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Rychlý jablkový perník

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Na těsto:

300 g mouka polohrubá
3 zarovnaných PL Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté
2 zarovnaných KL Jedlá soda Dr. Oetker
200 g cukr
1 KL Perníkové koření Dr. Oetker
3 ks jablka větší
2 ks vejce
100 ml olej
100 ml mléko polotučné

Na polevu:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kakaem, sodou, cukrem a kořením. Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, vejce, olej a mléko a vymícháme vařečkou dohladka. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

2

Perník necháme vychladnout.

3

Polevu připravíme podle návodu na obale a vychladlý perník polijeme. Polevu necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Rychlý jablkový perník

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 636kJ
152kcal
1591kJ
380kcal
Tuky 6.89g 17.21g
Sacharidy 20.06g 50.15g
Bílkoviny 2.28g 5.71g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek