COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Skořicoví šneci od Mirky van Gils Slavíkové

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální recept od Mirky van Gils Slavíkové.

24 ks

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Skořicoví šneci od Mirky van Gils Slavíkové

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
60 g cukr
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 KL sůl
300 ml mléko plnotučné vlažné
2 ks žloutek
50 g máslo rozpuštěné
20 g Vanilková pasta Dr. Oetker

Na potření:

60 g máslo rozpuštěné
5 balíčky Skořicový cukr Dr. Oetker

Na glazuru:

280 g moučkový cukr
60 g máslo rozpuštěné
10 g Vanilková pasta Dr. Oetker
2 PL rum nebo citrónová šťáva

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, kůrou a solí.  Přidáme mléko, žloutky, máslo a pastu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu a každou na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na obdélníky. Každý potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem a posypeme skořicovým cukrem. Zarolujeme a nakrájíme každý na 12 šneků. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Plynová trouba: 190 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

3

Na přípravu glazury v míse vymícháme cukr s máslem, vanilkovou pastou a rumem nebo citrónovou šťávou dohladka a potíráme jí ještě horké šneky a necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Skořicoví šneci od Mirky van Gils Slavíkové

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 879 kJ
210 kcal
1419 kJ
339 kcal
Tuky 6.66 g 10.75 g
Sacharidy 35.10 g 56.62 g
Bílkoviny 2.98 g 4.81 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek