Flag

Skořicoví šneci od Mirky van Gils Slavíkové

24 ks
Jednoduché
90
Originální recept od Mirky van Gils Slavíkové.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
500 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
60 gcukr
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 KLsůl
300 mlmléko plnotučné vlažné
2 ksžloutek
50 gmáslo rozpuštěné
20 gVanilková pasta Dr. Oetker
Na potření
60 gmáslo rozpuštěné
5 balíčkySkořicový cukr Dr. Oetker
Na glazuru
280 gmoučkový cukr
60 gmáslo rozpuštěné
10 gVanilková pasta Dr. Oetker
2 PLrum nebo citrónová šťáva
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, kůrou a solí.  Přidáme mléko, žloutky, máslo a pastu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu a každou na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na obdélníky. Každý potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem a posypeme skořicovým cukrem. Zarolujeme a nakrájíme každý na 12 šneků. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

3

Na přípravu glazury v míse vymícháme cukr s máslem, vanilkovou pastou a rumem nebo citrónovou šťávou dohladka a potíráme jí ještě horké šneky a necháme zatuhnout.