Flag

Sladký Halloween

12 porcí
Jednoduché
115
Stačí málo, křehké sněhové těsto, Barva gelová černá Dr. Oetker a Malinová náplň Dr. Oetker, a vykouzlíte nádherný strašidelný dort.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
3 ksbílek
130 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PLSolamyl bez lepku Dr. Oetker
1 KLocet
1 baleníBarva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
Na náplň
1 balíčekMalinová náplň Dr. Oetker
400 - 500 mlsmetana ke šlehání 33%
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Solamyl bez lepku Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská černá  Dr. Oetker
Picture - Malinová náplň Dr. Oetker
1

Na přípravu v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Ke konci šlehání postupně zašleháváme cukr smíchaný s vanilínovým cukrem, škrob a ocet. Polovinu směsi naneseme na plech vyložený papírem na pečení a vytvoříme kulatý korpus. Zbytek směsi naplníme do cukrářského sáčku a vytvoříme na druhý plech vyložený papírem na pečení mumie a různé tvary duchů, kterým doděláme gelovou barvou oči. Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C, teplotu ihned snížíme na 110 °C a sušíme.

Doba sušení: 90 minut

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

2

Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Na ozdobení vyšleháme náplň se smetanou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale a naneseme na povrch dortu. Před podáváním dozdobíme mumiemi a duchy.