COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sladký Halloween

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Stačí málo, křehké sněhové těsto, Barva gelová černá Dr. Oetker a Malinová smetanová náplň Dr. Oetker, a vykouzlíte nádherný strašidelný dort.

12 porcí

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Sladký Halloween

Na těsto:

3 ks bílek
130 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PL Solamyl bez lepku Dr. Oetker
1 KL ocet
1 balení Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker

Na náplň:

1 balíček Malinová smetanová náplň Dr. Oetker
400 - 500 ml smetana ke šlehání 33%

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

preparation

příprava

1

Na přípravu v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Ke konci šlehání postupně zašleháváme cukr smíchaný s vanilínovým cukrem, škrob a ocet. Polovinu směsi naneseme na plech vyložený papírem na pečení a vytvoříme kulatý korpus. Zbytek směsi naplníme do cukrářského sáčku a vytvoříme na druhý plech vyložený papírem na pečení mumie a různé tvary duchů, kterým doděláme gelovou barvou oči. Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C, teplotu ihned snížíme na 110 °C a sušíme.

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

Doba sušení: 90 Minuty

2

Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Na ozdobení vyšleháme smetanovou náplň se smetanou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale a naneseme na povrch dortu. Před podáváním dozdobíme mumiemi a duchy.

Nutriční hodnoty na recept Sladký Halloween

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 754kJ
180kcal
1323kJ
316kcal
Tuky 12.26g 21.51g
Sacharidy 13.77g 24.16g
Bílkoviny 0.89g 1.57g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek