Na přípravu pralinek prosejeme moučkový cukr a ručně ho důkladně zapracujeme do marcipánu. Vytvarujeme váleček, který rozdělíme na 3 stejné díly a vytvoříme marcipánové brambory, pečivo a pralinky. Marcipánové brambory: Do prvního dílu marcipánu zapracujeme pomerančovou kůru a vytvarujeme kuličky (Ř 2 cm). Kakao smícháme s cukrem, kuličky ve směsi obalíme a vložíme do malých papírových košíčků. Marcipánové pečivo: Do kastrůlku ve vodní lázni nalámeme čokoládu na menší kousky, přidáme olej a rozpustíme. Druhý díl marcipánu propracujeme s vanilkovým cukrem a vytvoříme malé houstičky, preclíčky nebo bochníčky. Pečivo pomocí vidličky namáčíme do čokolády a ukládáme je na papír na pečení. Ihned posypeme duhovými kuličkami a polevu necháme ztuhnout. Marcipánové pralinky: Citronát nakrájíme na malé kousky a 1 PL odložíme stranou. Zbytek citronátu, kůru a šťávu zapracujeme do posledního dílu marcipánu. Marcipán pomocí válečku vyválíme na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem na tloušťku asi 1 cm. Pomocí formiček vykrájíme různé tvary. Do kastrůlku ve vodní lázni nalámeme čokoládu na menší kousky, přidáme olej a ve vodní lázni rozpustíme. Pralinky pomocí vidličky namáčíme do čokolády a ukládáme na papír na pečení. Ozdobíme zbylým citronátem a necháme ztuhnout.
Související recepty