Flag

Slavnostní hvězdičková střecha

asi 16 porcí
Středně obtížné
40
efektní
Přísady
Příprava
Náš tip
Moučník před servírováním ještě posypeme kakaem. v případě potřeby je moučník možné i zamrazit.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
175 ghladká mouka
2 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gcukr
75 gmáslo nebo margarínu změklého
3 ksvejce slepičí
1 zarovnaná PLmléko polotučné
Na náplň
1 baleníKrémová náplň čokoládová Dr. Oetker
200 mlmléko polotučné studeného
3 PLmoučkový cukr
125 gmáslo změklého
170 gdžem višňový
Na ozdobení
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
0,5 baleníVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky (různé velikosti)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Krémová náplň čokoládová Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a papírem na pečení vyložený plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

2

Plát necháme vychladnout.

3

Náplň připravíme s mlékem, cukrem a máslem podle návodu na obale.

4

Z plátu stáhneme papír, na kterém se plát pekl. Plát nakrájíme na 5 pruhů o délce 30 cm, avšak každý různě široký (12 cm, 10 cm, 8 cm, 5 cm a 3 cm). Proužky plátu potřeme džemem. Polovinou náplně slepíme proužky tak, aby vznikla střecha. Druhou polovinou náplně pomocí cukrářského sáčku nastříkáme pusinky. Moučník uložíme do chladničky a necháme tuhnout.

5

Na ozdobení vyválíme marcipán a pomocí formiček vykrajujeme hvězdičky, kterými střechu ozdobíme. Nakonec celý moučník posypeme dření z lusku.

Náš tip

  • Moučník před servírováním ještě posypeme kakaem. v případě potřeby je moučník možné i zamrazit.