Flag

Sněhoví indiánci

asi 18 kusů
Středně obtížné
45
Indiánek stále patří mezi tradiční zákusky. Nebojte se je připravit doma ze 100 % vaječných bílků Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Cukrový rozvar: pro správnou přípravu můžeme použít tzv. bublinkový test. Při správné teplotě, když do směsi ponoříme drátěné očko, měla by se nám vyfouknout bublina jako z bublifiku.
Náš tip
Pokud je poleva příliš hustá, naředíme ji malým množstvím kakaového másla nebo ztuženého tuku.
Náš tip
Poleva by neměla být příliš horká.
Náš tip
Ideální je mít polevu ve vyšší, ne příliš široké nádobě, abychom mohli indiánky do polevy ponořit celé.
Náš tip
Bufler by měl zůstat čistý.
Náš tip
Vychladnuté indiánky držíme za bufler a obrácené špičkou dolů je namáčíme do polevy. Rychle je otočíme zpět.
Náš tip
Indiánky postavíme na odkapávací mřížku a necháme vychladnout.
Náš tip
Hotové indiánky uchováváme v lednici.
Náš tip
Do bílkové hmoty můžeme přidat 2 KL řídkého jahodového džemu.
Náš tip
Místo přípravy těsta na buflery můžeme použít např. čoko kulaté piškoty plněné marmeládou.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
3 ksbílek
3 ksžloutek
35 gcukr
60 ghladká mouka
Na bílkovou hmotu
1 balíček100% vaječné bílky Dr. Oetker
130 mlvoda
250 gcukr
0,5 KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Na cukrový rozvar
120 gcukr
4 PLvoda
Na polevu
3 balíčkyPoleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
plech na pečení
Picture - 100% vaječné bílky Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Poleva de Luxe extra tmavá  Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky šlehačem dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem šlehačem do pěny. Přidáme mouku a sníh z bílků a zlehka vymícháme dohladka. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plech na pečení vytvoříme buflery o velikosti asi 3 až 4 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Na bílkovou hmotu v míse vyšleháme bílky s vodou do polotuha a postupně zašleháváme cukr a kyselinu šlehačem až dotuha.

3

Na cukrový rozvar v kastrůlku povaříme cukr s vodou do konzistence sirupu a ihned tenkým proudem zašleháme k bílkům. Hmotou naplníme cukrářský sáček a nastříkáme na buflery do tvaru indiánu. Uložíme do chladničky zatuhnout.

4

Polevu rozpustíme podle návodu na obale, nalijeme do vyšší nádoby a indiány v ní opatrně namočíme a necháme zatuhnout.

Náš tip

  • Cukrový rozvar: pro správnou přípravu můžeme použít tzv. bublinkový test. Při správné teplotě, když do směsi ponoříme drátěné očko, měla by se nám vyfouknout bublina jako z bublifiku.
  • Pokud je poleva příliš hustá, naředíme ji malým množstvím kakaového másla nebo ztuženého tuku.
  • Poleva by neměla být příliš horká.
  • Ideální je mít polevu ve vyšší, ne příliš široké nádobě, abychom mohli indiánky do polevy ponořit celé.
  • Bufler by měl zůstat čistý.
  • Vychladnuté indiánky držíme za bufler a obrácené špičkou dolů je namáčíme do polevy. Rychle je otočíme zpět.
  • Indiánky postavíme na odkapávací mřížku a necháme vychladnout.
  • Hotové indiánky uchováváme v lednici.
  • Do bílkové hmoty můžeme přidat 2 KL řídkého jahodového džemu.
  • Místo přípravy těsta na buflery můžeme použít např. čoko kulaté piškoty plněné marmeládou.