COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Špenátová roláda

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Krémová špenátová roláda s Creme VEGA Dr. Oetker.

1 roláda

střední obtížnost 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Špenátová roláda

Na těsto:

400 g špenát listový čerstvý
5 ks žloutek
50 g měkký sýr smetanový
1 zarovnaná KL sůl
3 zarovnaná PL hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
5 ks bílek

Na náplň:

1 balení Creme VEGA Dr. Oetker
1 ks stroužek česneku prolisovaný
1 zarovnaná KL sůl
1 zarovnaná PL tymián čerstvý
20 g parmazán strouhaný
12 kusů rajčata sušená

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
elektrický ruční šlehač
plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta nejdříve necháme špenát spařit horkou vodou po dobu 2 minut. Poté ho scedíme a vymačkáme z něj co nejvíce vody. V míse smícháme špenát se žloutky, smetanovým sýrem, solí, moukou a kypřicím práškem a ponorným mixérem rozmixujeme. Vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha a zlehka vmícháme do směsi. Těsto stejnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 15 minut

2

Na přípravu náplně v míse smícháme Creme VEGA s česnekem, solí a tymiánem.

3

Upečený plát překlopíme na papír na pečení posypaný parmazánem, stáhneme papír, na kterém se plát pekl a necháme vychladnout. Poté plát potřeme náplní, poklademe sušenými rajčaty nakrájenými na malé kousky a zarolujeme.

4

Roládu uložíme do chladničky alespoň na 2 hodiny ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Špenátová roláda

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2525 kJ
603 kcal
33 kJ
8 kcal
Tuky 46.94 g 0.62 g
Sacharidy 28.06 g 0.37 g
Bílkoviny 17.77 g 0.23 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek