COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Špenátový quiche

Slaný koláč jako stvořený pro brunche. Křehké těsto s použitím Jedlé sody Dr. Oetker a bohatá a chutná náplň s ricottou a špenátem.

O nás 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Špenátový quiche

Na těsto:

250 g mouka celozrnná
1 zarovnaná KL Jedlá soda Dr. Oetker
1 zarovnaná KL sůl
80 ml olej
100 ml voda studená

Na náplň:

400 g špenát listový (rozmražený sekaný)
2 ks česnek rozetřený (stoužky)
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
2 zarovnaná KL sůl
1 zarovnaná KL pepř mletý
400 g ricotta
100 g parmazán strouhaný
2 ks vejce

Na ozdobení:

3 ks vejce
6 ks rajčata cherry

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 27 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se sodou a solí. Přidáme olej a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a přitiskneme ke dnu a okrajům. Na několika místech těsto propícháme vidličkou a vložíme do trouby předpéct.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 10 Minuty

2

Na přípravu náplně vložíme do mísy špenát. Přidáme česnek, kůru, sůl, pepř, ricottu, parmazán a vejce a důkladně promícháme. Náplň nalijeme na předpečený korpus. Pomocí lžíce vytvoříme do náplně 3 důlky, do kterých vyklepneme vejce. Povrch dozdobíme rajčaty. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 55 Minuty

3

Koláč můžeme podávat jak teplý, tak studený.

Nutriční hodnoty na recept Špenátový quiche

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 720kJ
172kcal
17kJ
4kcal
Tuky 10.03g 0.24g
Sacharidy 15.73g 0.37g
Bílkoviny 6.62g 0.16g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek