COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Špenátový quiche

(0)
5 2 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Slaný koláč jako stvořený pro brunche. Křehké těsto s použitím Jedlé sody Dr. Oetker a bohatá a chutná náplň s ricottou a špenátem.

O nás 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Špenátový quiche

Na těsto:

250 g mouka celozrnná
1 zarovnaná KL Jedlá soda Dr. Oetker
1 zarovnaná KL sůl
80 ml olej
100 ml voda studená

Na náplň:

400 g špenát listový (rozmražený sekaný)
2 ks česnek rozetřený (stoužky)
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
2 zarovnaná KL sůl
1 zarovnaná KL pepř mletý
400 g ricotta
100 g parmazán strouhaný
2 ks vejce

Na ozdobení:

3 ks vejce
6 ks rajčata cherry

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 27 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se sodou a solí. Přidáme olej a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a přitiskneme ke dnu a okrajům. Na několika místech těsto propícháme vidličkou a vložíme do trouby předpéct.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 10 Minuty

2

Na přípravu náplně vložíme do mísy špenát. Přidáme česnek, kůru, sůl, pepř, ricottu, parmazán a vejce a důkladně promícháme. Náplň nalijeme na předpečený korpus. Pomocí lžíce vytvoříme do náplně 3 důlky, do kterých vyklepneme vejce. Povrch dozdobíme rajčaty. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 55 Minuty

3

Koláč můžeme podávat jak teplý, tak studený.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek