COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Studená meruňková polévka

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

letní osvěžení

O nás 4 porce

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Studená meruňková polévka

Přísady:

600 g meruňky tvrdé
375 ml bílé víno
375 ml meruňkový nektar nebo džus
30 g Solamyl bez lepku Dr. Oetker
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 ks skořice celá
trochu citrónová šťáva

preparation

příprava

1

Meruňky opereme, rozpůlíme, vypeckujeme a na chvíli dáme do vroucí vody. Prudce zchladíme, stáhneme slupku a nakrájíme na měsíčky.

2

Bílé víno smícháme s meruňkovým nektarem. Odebereme 100 ml tekutiny, ve které dobře rozpustíme Solamyl. Do zbylé tekutiny přidáme cukr, vanilínový cukr a skořici a dáme vařit. Rozmíchaný Solamyl přilijeme do vařící se směsi. Přidáme meruňky a za stálého míchání necháme zhoustnout (asi 5 minut).

3

Polévku dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Studená meruňková polévka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 369632kJ
88285kcal
356kJ
85kcal
Tuky 562.70g 0.54g
Sacharidy 6,418.09g 6.21g
Bílkoviny 95.07g 0.09g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek