COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Studená meruňková polévka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

letní osvěžení

asi 4 porce

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Studená meruňková polévka

Přísady:

600 g meruňky tvrdé
375 ml bílé víno
375 ml meruňkový nektar nebo džus
30 g Solamyl bez lepku Dr. Oetker
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 ks skořice celá
trochu citrónová šťáva

preparation

příprava

1

Meruňky opereme, rozpůlíme, vypeckujeme a na chvíli dáme do vroucí vody. Prudce zchladíme, stáhneme slupku a nakrájíme na měsíčky.

2

Bílé víno smícháme s meruňkovým nektarem. Odebereme 100 ml tekutiny, ve které dobře rozpustíme Solamyl. Do zbylé tekutiny přidáme cukr, vanilínový cukr a skořici a dáme vařit. Rozmíchaný Solamyl přilijeme do vařící se směsi. Přidáme meruňky a za stálého míchání necháme zhoustnout (asi 5 minut).

3

Polévku dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Studená meruňková polévka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 369632 kJ
88285 kcal
356 kJ
85 kcal
Tuky 562.70 g 0.54 g
Sacharidy 6,418.09 g 6.21 g
Bílkoviny 95.07 g 0.09 g