na recept Studená meruňková polévka
600 g | meruňky tvrdé |
375 ml | bílé víno |
375 ml | meruňkový nektar nebo džus |
30 g | Solamyl bez lepku Dr. Oetker |
80 g | cukr |
1 balíček | Vanilínový cukr Dr. Oetker |
1 ks | skořice celá |
trochu | citrónová šťáva |
Meruňky opereme, rozpůlíme, vypeckujeme a na chvíli dáme do vroucí vody. Prudce zchladíme, stáhneme slupku a nakrájíme na měsíčky.
Bílé víno smícháme s meruňkovým nektarem. Odebereme 100 ml tekutiny, ve které dobře rozpustíme Solamyl. Do zbylé tekutiny přidáme cukr, vanilínový cukr a skořici a dáme vařit. Rozmíchaný Solamyl přilijeme do vařící se směsi. Přidáme meruňky a za stálého míchání necháme zhoustnout (asi 5 minut).
Polévku dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
369632kJ 88285kcal |
356kJ 85kcal |
Tuky | 562.70g | 0.54g |
Sacharidy | 6,418.09g | 6.21g |
Bílkoviny | 95.07g | 0.09g |