Flag

Sušenky black & white

40 ks
Jednoduché
40
Jedinečné Černé kakao Dr. Oetker je ideální do oblíbených černých sušenek s bílou náplní.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
300 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
4 zarovnaných PLČerné kakao Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
100 gmoučkový cukr
1 ksvejce slepičí
180 gmáslo změklé
Na náplň
250 gtvaroh polotučný
100 gmléko sušené plnotučné
25 gmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
kulatá palička na maso se vzorem
2 ksplech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
kolečko na vykrajování (ø 5 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Černé kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí, kakaem, vanilínovým cukrem, cukrem, vejcem a máslem a ručně vypracujeme na hladké těsto. Z těsta vytvoříme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce 0,5 cm. Vykrojíme kolečka a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Pomocí paličky na maso vytlačíme vzor. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: asi 180 °C

Horkovzdušná trouba: asi 160 °C

2

Sušenky necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplň v míse vyšleháme tvaroh s mlékem a cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Naplníme cukrářský sáček a vždy dvě kolečka slepíme k sobě. Uložíme do chladničky ztuhnout.