COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sušenky black & white

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jedinečné Černé kakao Dr. Oetker je ideální do oblíbených černých sušenek s bílou náplní.

40 ks

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Sušenky black & white

Na těsto:

300 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl
4 zarovnaných PL Černé kakao Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g moučkový cukr
1 ks vejce
180 g máslo změklé

Na náplň:

250 g tvaroh polotučný
100 g mléko sušené plnotučné
25 g moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

kulatá palička na maso se vzorem
2 ks plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
kolečko na vykrajování (ø 5 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí, kakaem, vanilínovým cukrem, cukrem, vejcem a máslem a ručně vypracujeme na hladké těsto. Z těsta vytvoříme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce 0,5 cm. Vykrojíme kolečka a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Pomocí paličky na maso vytlačíme vzor. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: asi 180 °C

Horkovzdušná trouba: asi 160 °C

Plynová trouba: asi 180 °C

Doba pečení: asi 10 minut

2

Sušenky necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplň v míse vyšleháme tvaroh s mlékem a cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Naplníme cukrářský sáček a vždy dvě kolečka slepíme k sobě. Uložíme do chladničky ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Sušenky black & white

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 373 kJ
89 kcal
1281 kJ
306 kcal
Tuky 4.71 g 16.25 g
Sacharidy 10.03 g 34.59 g
Bílkoviny 1.85 g 6.36 g