COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Švestkový koláč s křupavou drobenkou

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

osvědčená klasika

O nás 12 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Švestkový koláč s křupavou drobenkou

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 28 cm)

Na drobenku:

100 g ovesné vločky
100 g cukr
75 g máslo

Na těsto:

300 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
75 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
75 ml mléko polotučné vlažného
100 g máslo rozpuštěného
1 ks vejce

Na náplň:

760 g kompot švestkový (po odkapání)
200 ml šťáva z kompotu (případně doplněné vodou)
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
40 g cukr
100 g mandle - plátků

Na ozdobení:

1 balíček Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
3 PL voda

preparation

příprava

1

Na přípravu drobenky v míse smícháme vločky s cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme drobenku.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

3

Na přípravu náplně švestky necháme na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. Švestky nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme 100 ml šťávy a přivedeme k varu. Ve zbylé šťávě rozmícháme Zlatý klas s cukrem. Směs nalijeme do hrnce a asi minutu povaříme. Hrnec odstavíme a necháme zchladnout.

4

Vykynuté těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a vytvoříme okraj vysoký asi 3 cm. Těsto posypeme polovinou mandlových plátků, naneseme náplň a uhladíme. Povrch koláče posypeme drobenkou a zbytkem mandlových plátků. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 35 Minuty

5

Koláč necháme vychladnout.

6

Na ozdobení připravíme polevu s vodou podle návodu na obale a koláč dozdobíme.

Nutriční hodnoty na recept Švestkový koláč s křupavou drobenkou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1880kJ
449kcal
1034kJ
247kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek