Flag

Tvarohová štola s brusinkami

2 ks
Středně obtížné
100
Vánoční stůl se neobejde bez této fantastické špaldovo-mandlové štoly s citronovou kůrou Finesse Dr. Oetker a tvarohem. Vyzkoušejte ji!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
400 gšpaldová mouka hladká
100 gmandlová mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
180 gcukr třtinový
1 balíčekTřtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
250 gtvaroh tučný
150 gmáslo změklé
2 ksvejce slepičí
50 gbrusinky sušené (přes noc namočené v rumu)
50 grozinky (přes noc namočené v rumu)
60 gmandle sekané
60 gořechy vlašské nasekané
Na potření a posypání
150 gmáslo rozpuštěné
100 gmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
plech na pečení
alobal
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky, kypřicí prášek, cukry a kůru. Přidáme tvaroh, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Nakonec zapracujeme brusinky, rozinky, mandle a ořechy. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut odležet. Poté z těsta vypracujeme dvě štoly, které přeneseme na plech vyloženým papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 40 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Po upečení ještě horké štoly potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem a posypeme moučkovým cukrem.