COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Tvarohové sušenky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jemné tvarohové sušenky s Vanilkovým cukrem Dr. Oetker.

asi 30 - 40 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Tvarohové sušenky

Na těsto:

400 g hladká mouka
1,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 g cukr
200 g tvaroh polotučný
100 ml olej
50 ml mléko polotučné
1 ks vejce

Na potření a obalení:

75 g máslo rozpuštěné
100 g cukr moučkový
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení
formička na vykrajování velikonoční

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme tvaroh, olej, mléko a vejce a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 1 cm a pomocí formiček vykrajujeme různé velikonoční motivy. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení.

2

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozpuštěným máslem.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 15 minut

3

Jemné tvarohové sušenky s Vanilkovým cukrem Dr. Oetker.

Nutriční hodnoty na recept Tvarohové sušenky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 461 kJ
110 kcal
1486 kJ
355 kcal
Tuky 5.14 g 16.58 g
Sacharidy 13.62 g 43.95 g
Bílkoviny 2.19 g 7.05 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek