COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Tvarohové sušenky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jemné tvarohové sušenky s Vanilkovým cukrem Dr. Oetker.

asi 30 - 40 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Tvarohové sušenky

Na těsto:

400 g hladká mouka
1,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 g cukr
200 g tvaroh polotučný
100 ml olej
50 ml mléko polotučné
1 ks vejce

Na potření a obalení:

75 g máslo rozpuštěné
100 g cukr moučkový
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení
formička na vykrajování velikonoční

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme tvaroh, olej, mléko a vejce a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 1 cm a pomocí formiček vykrajujeme různé velikonoční motivy. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení.

2

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozpuštěným máslem.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 15 minut

3

Jemné tvarohové sušenky s Vanilkovým cukrem Dr. Oetker.

Nutriční hodnoty na recept Tvarohové sušenky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 461 kJ
110 kcal
1486 kJ
355 kcal
Tuky 5.14 g 16.58 g
Sacharidy 13.62 g 43.95 g
Bílkoviny 2.19 g 7.05 g